Foto: Publicitātes foto

Šī gada sākumā labdarības iniciatīva LabieDarbi.lv uzsāk Lielo Ziemas projektu – apsildāmas mājas izveidi Tukuma patversmes kaķiem, informēja LabieDarbi.lv projekta vadītāja Jeļena Šļihta. Projekta mērķis ir izglābt Tukuma dzīvnieku patversmes iemītniekus no nosalšanas un apvienot cilvēkus kopīgam labajam darbam.

Kampaņas organizatori ir pārliecināti, ka tikai kopīgiem spēkiem ir iespējams paveikt lielus darbus, tāpēc aicina ikvienu brīvprātīgo pieteikt savu dalību www.LabieDarbi.lv vai, zvanot pa tālr. 66051666. Sestdien, 23. janvārī, kopā ar organizatoriem būs iespēja doties uz Tukuma dzīvnieku patversmi, lai uzceltu jaunu, siltu māju patversmes iemītniekiem. Kampaņas organizatori arī parūpēsies par bezmaksas transportu no Rīgas, un LabieDarbi.lv komanda sazināsies ar katru brīvprātīgo personīgi.

Tukuma dzīvnieku patversmē šobrīd kopā mīt 110 kaķi un jau vairāku gadu garumā patversmes aktīvisti vāc ziedojumus apsildāmas kaķu patversmes izveidei, taču šis sapnis nav īstenojies. Daudzi kaķi joprojām ir spiesti dzīvot ārā, nepiemērotos apstākļos.

Foto: Publicitātes foto

"Kaķiem, kas dzimuši un visu dzīvi atradušies ārā, aukstums netraucē. Citādi ir ar tiem kaķiem, kas dzīvojuši dzīvoklī, siltumā un pēkšņi nonāk uz ielas. Viņi pie šādiem apstākļiem nav pieraduši - viņu kažoks nav rūdīts un tos ātrāk piemeklē dažādi vīrusi un slimības. Šādā aukstumā, sniegā un salā viņiem praktiski nav izdzīvošanas iespēju, tādēļ mums ir ļoti nepieciešama jauna kaķu māja," stāsta Tukuma dzīvnieku patversmes direktors Vilnis Grundulis.

Kampaņas organizatoru labdarības iniciatīvas LabieDarbi.lv vadītāja Jeļena Šļihta uzsver: "Janvāris mūs ir pārsteidzis ar ļoti skarbiem laikapstākļiem. Ikviens no mūsu četrkājainajiem draugiem ir pelnījis būt siltumā un drošībā, izņēmums nav arī Tukuma dzīvnieku patversmes kaķi, kuri diemžēl šajā lielajā aukstumā ir spiesti uzturēties ārā. Mēs zinām - lai piepildītu lielisku ideju, ne vienmēr svarīgākais ir tikai finansiāls atbalsts. Bieži daudz vērtīgāks ir sabiedrības atbalsts un izpalīdzīgas darba rokas. Tādēļ aicinām visus palīgā, lai visi kopā ar savu darbu palīdzētu paveikt ko nozīmīgu, saglabājot dzīvību vairāk kā 110 kaķiem."

Foto: Publicitātes foto

"Latvijā ir teju 30 dzīvnieku patversmes, kurās nonāk suņi un kaķi neatbildīgās saimnieku rīcības dēļ. Mēs zinām, ka visiem uzreiz palīdzēt nevaram. Un tieši tāpēc vēlamies spert vienu nozīmīgu soli konkrētā patversmē, palīdzot konkrētiem kaķiem, lai darītu Latviju labāku," aicina arī mūziķis Lauris Reiniks, kas ir šī projekta atbalstītājs.

"Lai izglābtu dzīvniekus no sala, mēs esam apvienojuši spēkus ar partneriem un draugiem, sagādājuši būvmateriālus un palīgus - pieredzējušus strādniekus. Tomēr darāmā ir daudz, tādēļ aicinām visus iesaistīties, pieteikties un palīdzēt, lai kopīgiem spēkiem paveiktu labu darbu un uzbūvētu siltu, ērtu kaķu māju," aicina kampaņas iniciators, AS 4finance izpilddirektors Toms Jurjevs.

Kopš 2010. gada ar LabieDarbi.lv atbalstu realizēti jau vairāk nekā 260 iedvesmojoši projekti visā Latvijā par kopējo ziedojuma summu, kas pārsniedz 1,4 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!