Foto: Sputnik/Scanpix

Solījumi tiek turēti! Dobriņa, Krievijas dāvinātais suns Francijai, aizceļojis uz Parīzi, kā tika solīts pagājusā gada nogalē, ziņo Russia Today. Policijas suns Dīzela tika nogalināts policijas reidā Francijā, tāpēc Krievija, izrādot solidaritāti, piedāvājusi vienu no saviem suņiem.

MansDraugs.lv jau ziņoja, ka Krievija piedāvājusi Francijai nosūtīt vācu aitu suņa kucēnu pēc tam, kad viņu policijas beļģu aitu suns Dīzels nogalināts reidā pret džihādistiem.

Ziņas par Krievijas labo žestu pasauli pāršalca vēl pagājušajā gadā, kad Francijas vēstniekam Krievijā tika uzdāvināts Dobriņa, dzimis policijas suns. Kucēnam gan vēl bija jāiztur karantīnas laiks, tāpēc dzīvniekam vēl bijis jāpaliek dzimtenē.

Nu tapis zināms, ka Dobriņa jau aizlidojis uz Franciju, kur ķersies pie darba policijas dienestā. Krievijas iekšlietu ministrs kucēnu nogādāja Šeremetjevas lidostā, lai pavadītu Dobriņu pirms tālā ceļa.

Krievijas Iekšlietu ministrija savā mājaslapā publicējusi informāciju, ka kucēna karantīnas laiks ir beidzies un visas pārbaudes ir paveiktas, tāpēc suns beidzot varējis doties ceļā. Francijas policisti Dobriņu sagaidīja Šarla de Golla lidostā.

Dobriņu vēl sagaida dažādi treniņi, lai viņš kļūtu par pilntiesīgu policijas suni un bojāgājušās Dīzelas aizstājēju.

Kucēna vārds dots par godu Krievijas tautas teikas varonim Dobriņam Ņikitičam, kurš slavens ar savu spēku, labestību un drosmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!