Zīmējumi netiek veidoti tikai uz audekla, tos var novērot arī dabā. Kā ziņo Reuters, Izraēlā manīti daudzskaitlīgi strazdu bari, kas debesīs veidojuši interesantas figūras.

Tumšas, mainīgas formas, kas atgādina milzīgus, dejojošus mākoņus, piepilda debesis Izraēlas dienvidos. Strazdi, kuri ir šo formu autori, Izraēlā ieceļojuši, bēgot no aukstās Krievijas un Austrumeiropas ziemas.

Putnu bari veido visdažādākās formas, vienubrīd atgādinot krītošu lapu, otrā – lidojošu dūju. Mazie strazdi ir izveicīgi, tāpēc tie var strauji laisties uz leju un aši pacelties gaisā.

Telavivas Universitātes ornitologs Josi Lezems stāsta, ka atrašanās baros palīdz putniem gan medīt un sagādāt pārtiku, gan atbaidīt ienaidniekus – medniekus. Piekūns vai vanags parasti koncentrējas uz vienu putnu, ko vēlas nomedīt, taču strazdu viltīgums, atrodoties baros, liedz medniekiem iespēju notvert lomu.

Lai arī putnu izveidotie melnie mākoņi ir vizuāli skaisti, ornitologs stāsta, ka strazdu veidotā mainīgā forma var apmulsināt mednieku, kā arī kolektīva spārnu vicināšana var radīt nelielas vēja brāzmas, kas ienaidnieku uz brīdi apstādina.

Tiek ziņots, ka putnu vērotājiem un ģimenēm šo putnu formu vērošana ir iecienīts laika pavadīšanas veids, kura laikā var redzēt strazdu izveicību un brīnumainos putnu mākoņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!