Foto: Shutterstock

Suņi, kaķi un citi mājdzīvnieki, protams, mēdz saimnieku nomierināt un atvēsināt prātu. Dzīvnieku kā atbalsta būtņu prakse tiek pielietota arī lidmašīnās, taču interesants gadījums nesen noticis ASV, kur emocionālajam atbalstam lidmašīnas kabīnē paņemts tītars, ziņo Daily Mail.

Konkrētais gadījums noticis ASV aviokompānijas "Delta Air Lines" lidojumā. Lai arī kompānija, kā ziņo mājaslapā, uz lidmašīnas klāja ļauj ienest dzīvniekus emocionālajam atbalstam, ir jābūt īpašai dokumentācijai, kas iekļauj gan pasažiera psihiskā stāvokļa novērtējumu, gan apliecinājumu, ka pasažierim tik tiešām līdzās nepieciešams dzīvnieks. Turklāt "Delta Air Lines" uz sava klāja nepieņem visus dzīvniekus. Nav atļauts pārvadāt ežus, seskus, kukaiņus, grauzējus, čūskas, zirnekļus, cukurvāveri, rāpuļus, mājputnus, ūdensputnus, medījamus putnus, plēsējputnus, kā arī putnus ar ilkņiem vai gariem nagiem.

Dzīvniekus lidmašīnas kabīnē ir atļauts vest cilvēkiem, kuriem ir īpašas bailes no lidošanas vai izteikta nemiera sajūta. Taču Daily Mail ziņo arī par māņu gadījumiem, kad cilvēki melo par savu veselības stāvokli, lai tikai varētu paņemt savu mājdzīvnieku uz lidmašīnas klāja.

Ja pasažierim ir vajadzīgā dokumentācija un noteikumos atļautais dzīvnieks kā pavadonis, tam "Delta Air Lines" nepiemēro lidojuma maksu. Tītara gadījumā visdrīzāk pasažierim bijuši nepieciešamie dokumenti, ziņo Daily Mail.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!