Piecus mēnešus vecā pandiņa pirmo reizi publiski parādīta ASV Smitsonu Nacionālā zooloģiskā dārza apmeklētājiem, vēsta Reuters. Tiesa, dzīvnieciņš interesentiem lielākoties atrādījis savas gulēšanas spējas, jo pārsvarā snauduļojis.

Zoodārza pārstāvji ziņo, ka līdz šim apmeklētājiem bija slēgta pieeja pandu apskatei, lai jaunā māmiņa un jaundzimušais varētu netraucēti un bez liekas uzmanības iepazīt viens otru.

Mazo Bei Bei jau sagaidīja apmeklētāju pūļi, kuri bija saģērbušies pandu kostīmos un nepacietīgi gaidīja zoodārza atvēršanas laiku, lai pirmie apskatītu pandiņu.

Zoodārza pārstāvji ziņo, ka populāra ir īpaši izveidotā milzu pandu kamera (Giant Panda Cam), kas pieejama zoodārza mājaslapā un kur ir iespējams vērot pandu gaitas tiešsaistē šeit.

Jāpiebilst, ka milzu pandai Mei Šangai pagājušā gada 22. augustā, līdz ar Bei Bei, piedzima vēl viena pandiņa, kas diemžēl drīz pēc dzimšanas mira.

Milzu pandas pasaulē ir retums, un viņu vairošanās nav tik bieža. Tiek ziņots, ka nebrīvē dzīvo aptuveni 300 milzu pandas, taču savvaļā - aptuveni 1600 dzīvnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!