Kamēr Durbe nav klāt, tikmēr Roberts sargā ligzdu! Amizants video publicēts no Durbes jūras ērgļu kameras, kas fiksējusi, kā jūras ērglis Roberts no ligzdas pieklājīgi izstumj svešinieci.

"Robčiks visu jaunatni iztrenkājis, arī jauno brūti aizdzinis!" Dabasdati.lv forumā raksta lietotājs Māris. Foruma dalībnieki centās noskaidrot, vai tas, kurš ligzdā delikāti nepieļāvis citu sugas brāļu klātbūtni, ir ērglis Roberts. Foruma dalīvnieki pārsvarā ir vienisprātis - "pielidotāja" ir mātīte.

Foruma dalībniece ar segvārdu Vērotāja raksta: "Sākumā Roberts sēž zarā, bet jaunā dāma visādi izrādās, ka ir gatava būt laba sieva. Tad Roberts ļoti delikāti ar pleciņu izstumj meiteni no ligzdas." Dalībnieki savā starpā dalās novērojumiem, izsakot bažas, ka Roberta "sieva" Durbe vēl nav parādījusies, taču ērglis ligzdā, kā šķiet, nelaiž svešinieci.

Video redzams, kā Roberts sēž uz zara, kamēr ligzdā ielido svešs ērglis, ko Roberts pamana un mierīgi izraida no ligzdas.

MansDraugs.lv jau vēstīja, ka Durbes jūras ērgļu ligzdā ierīkota jauna kamera un nedaudz pamainīts skata leņķis. Tiešraide no ērgļu ligzdas joprojām skatāma šeit.

Jūras ērgļu forumam un ērgļu dzīves kaislībām var sekot līdzi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!