Foto: Shutterstock

Latvijā strauji uzliesmojušās suņiem letālās barības vada paplašināšanās jeb dilatācijas slimības cēloņi vēl joprojām nav zināmi. Lai tos noskaidrotu, pie viena galda sēdīsies aizdomās turētās suņu barības "Dogo" ražotājs AS "Tukuma straume" un Latvijas Veterinārārstu biedrība (LVB), portālam MansDraugs.lv vēsta uzņēmuma "Tukuma straume" pārstāvji.

"Tukuma straume" ir gatava iesaistīties pētījumā, lai noskaidrotu suņu barības vada paplašināšanās slimības patiesos cēloņus, skaidro uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aivars Podnieks.

"Es esmu pārliecināts par "Dogo" suņu barības kvalitāti, tāpēc aicinām likt savstarpējos apvainojumus pie malas un konstruktīvi risināt situāciju. Ja pētnieku grupa novērš šaubas, kas saistītas ar šo pētījumu, proti, noņem noslēpumainības plīvuru, iepazīstina mūs ar metodoloģiju un plānoto gaitu, mēs esam gatavi sadarboties," sacīja Podnieks.

Uzņēmuma vadība esot vērsusies pie Latvijas Veterinārārstu biedrības, nosūtot vēstuli.

LVB pārstāve Lita Konopore apstiprināja, ka biedrība vēstuli tiešām ir saņēmusi. "Lai risinātu problēmu, jāsēžas pie sarungalda. Mēs novērtējam ražotāja rīcību," komentē Konopore.

Podnieks arī norāda, ka pētījuma gaitas paātrināšanai un cēloņa ātrākai noskaidrošanai viņš aicina LVB piesaistīt starptautiskus ekspertus, kas ar šo slimību strādā jau gadiem. Savukārt Konopore noliedz, ka viņiem sūtītajā vēstulē būtu AS "Tukuma straume" aicinājums vērsties pie ekspertiem.

Jau vēstīts, ka nu jau gadu suņu barības vada paplašināšanās ir aktuāla slimība, kuras cēloņi nav zināmi. Lai tos noskaidrotu, veikts pētījums, taču konkrētu rezultātu vēl nav. Sabiedrībā izplatījies viedoklis, ka vainīga ir AS "Tukuma straume" ražotā suņu barība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!