Foto: AP/Scanpix

"Viņš man daudz palīdzēja," stāsta kaķa saimnieks, kurš šķērsojis vairākus ASV štatus, lai nokļūtu pie sava pazudušā mājdzīvnieka, vēsta Daily Mail.

Kaķis Hemi pazudis 2011. gadā Ziemeļkarolīnā, bet tagad pēkšņi atradies. BlueRidgeNow.com vēsta, ka kaķa saimnieks Roberts Konels ar ģimeni sākotnēji dzīvojis Ziemeļkarolīnā, bet visi pārcēlušies uz Ziemeļdakotu, kad Konels pārstājis pildīt dienesta pienākumus. Neilgi pirms pārcelšanās kaķis pazudis.

Konels ir bijušais jūras kājinieks, un viņš skaidro, ka kaķis palīdzējis tikt galā ar pēctraumatisko stresu, kas radies aktīvās darbības laikā. Hemi bija mazs kaķēns, kad Konels viņu adoptēja. Saimnieks saka: "Es palīdzēju viņam, viņš palīdzēja man."

Kaķa saimnieks Konels stāsta, ka no Ziemeļdakotas uz Ziemeļkarolīnu kaķim pakaļ devies ar automašīnu. Daily Mail ziņo, ka slikto laikapstākļu un sniegavētras dēļ, kas pagājušās nedēļas nogalē skāra ASV, Konelam bija bīstami doties tik ilgā ceļā. "Taču viņš ir jūras kājinieks," saimnieka bezbailību un drošsirdību raksturo dzīvnieku inspektore Ziemeļkarolīnā.

Foto: AP/Scanpix

Kā atrasti kaķa saimnieki? Izrādās - ar mikročipa palīdzību. Kad Hemi nokļuva dzīvnieku patversmē Ziemeļkarolīnā, darbinieki noskaidroja, ka kaķis ir čipēts, un tas palīdzēja sazināties ar viņa saimnieku Konelu.

"Ko tu esi sadarījis? Vai esi gatavs doties mājās un tikt lutināts?" ilgi neredzētajam kaķim vaicāja saimnieks.

MansDraugs.lv jau vēstījis par gadījumiem, kad mikročipēti dzīvnieki tiek atrasti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!