Foto: Shutterstock
Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izglābis kādu kaķi, kurš iekritis daudzdzīvokļu ēkas ventilācijas šahtā, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Kaķis bija kritis no sestā stāva un atradās ēkas pirmajā stāvā aiz betona sienas. Glābēji ieradušies ēkā Staiceles ielā un ar pirmā stāva dzīvokļa īpašnieku atļauju betona sienu izlauzuši, kaķi atbrīvojuši un atdevuši saimniekiem.

Jautāta, cik bieži glābēji dodas palīgā dzīvniekiem, Gribuste min, ka tas notiek ik dienu, dažreiz pat vairākas reizes dienā.

Pagājušā gadā VUGD devies palīgā kopumā 810 dzīvniekiem. Kā liecina VUDG mājaslapā publicētā informācija, dzīvniekiem palīdzība nepieciešama gan pilsētās, gan lauku reģionos. Jāpalīdz gan kaķiem un suņiem, gan putniem un mājlopiem.

Visbiežāk glābēji palīdz kaķiem, kuri uzrāpušies kokā un netiek lejā, ielien caurulēs vai iekrīt ventilācijas šahtās. Tomēr bieži vien kaķiem, kuri uzrāpušies kokos, palīdzība nav bijusi nepieciešama, jo dzīvnieki no tā nokāpuši, tiklīdz glābēji viņiem tuvojušies.

Tāpat tiek minēts, ka ne vienmēr glābēji ir spējīgi dzīvniekam palīdzēt, jo ir saimnieki, kas atsakās, piemēram, izsist caurumu sienā, lai dzīvnieku atbrīvotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!