Foto: Shutterstock

Ja par savu četrkājaino draugu uzskati kaķi, kurš tevi ik dienu sagaida mājās, tad noteikti zini - viņi var būt gan mīļi un jauki, gan arī pagalam nepaklausīgi. Portāls Metro.co.uk piedāvā frāzes, kuras tavs kaķis noteikti būs dzirdējis.

Pateikt kaķim "Nē!" un cerēt, ka viņš paklausīs ar pirmo reizi, noteikti ir katra saimnieka sapnis. Interneta dzīlēs atrodami vairāki video, kas pierāda - kaķis nedarbus darīs, acīs skatīdamies.

Protams, kaķim patīk savu ikdienu padarīt interesantu un saimniekam aizraujošu, tāpēc piedāvājam frāzes, kuras, ļoti iespējams, tavs kaķis ir dzirdējis pat vairākas reizes.

Foto: Shutterstock
1. "Nē! Lec lejā!"

Acīmredzot, kaķis tevi ļoti labi dzird, kad tu ver vaļā viņa iecienīto konservu kārbu, taču lekšanu nost no galda tev tomēr būs jāpalūdz vairākas reizes.

Kaķis noteikti ir iecienījis vairākas tava mājokļa virsotnes, tāpēc nedomā, ka kādu no tām viņš pametīs labprātīgi, īpaši, ja tas ir galds, uz kura tikko uzklāts svaigi mazgāts balts galdauts.

2. "Bet es tikko iztīrīju tavu kastīti!"

Kaķi kastīti var neizmantot kaut visu dienu, taču noteikti nogaidīs līdz brīdim, kad tu tikko būsi to iztīrījis.

Kas gan var atsvērt sajūtu, iekāpjot tīrā, ar svaigām smiltīm pildītā kastītē?

3. "Nekāp eglītē!"

Lai arī zem eglītes, kā vēsta dziesmiņa, ir mazs zaķītis, kaķa mērķis ir augstāks par zemi.

Iespējams, viņš gribēs paskatīties, kāds skats paveras no eglīšu rotājumu leņķa, un mēģinās uzkāpt eglē.

4. "Bet tev garšo šis ēdiens!"

Jā, reizēm saimnieki saskaras arī ar kaķa mīļāko pārtiku, kas pēkšņi vairs nav tik mīļa. Un tu tieši tikko esi iegādājies vairākas paciņas. Kurš tās tagad apēdīs?

Protams, ilgstoša rutīna apnīk arī cilvēkiem, tāpēc kaķis noteikti neredz iemeslu, kāpēc gan viņam nepamainīt savu ēdienkarti.

Foto: Shutterstock
5. "Tas skrāpējamais dēlītis maksāja tādu naudu!"

...bet tavs kaķis tāpat turpina asināt nagus uz dīvāna malas. Iespējams, dēlītis lielāku prieku sagādās saimniekam, ne kaķim. Līdzīgi ir arī ar dzīvnieku rotaļlietām. Reizēm kamoliņā sasiets striķītis no svētku tortes iepakojuma kaķim būs aizraujošāks par dārgu spēļu peli.

Protams, nedomā, ka dēlītim draud dīkstāve! Nē, kaķis reizēm uz tā pagulēs.

6. "Skat - jauna kaste!"

Beidzot kaut kas, ko kaķis novērtēs - kastes. Tās kalpo pat labāk par kādu spēļmantiņu, jo kaķim ir interesanti mēģināt ietilpt jebkura izmēra kastē.

Turklāt, ļoti iespējams, kaķim kaste, kas būs nākusi komplektā ar tavu jauno apavu pāri, būs interesantāka par speciāli pirkto skrāpējamo dēlīti.

Foto: Shutterstock
7. "Re, kaķumētra!"

Šis augs kaķi padara traku. Dzīvnieks kļūst draiskulīgs, aktīvs, sāk mīlināties.

Līdzīgu efektu kaķī izraisa baldriāns, kas, iespējams, tiek lietots biežāk. Tos gan dzīvniekam nevar dot pārāk daudz.

8. "Nes prom! Tūlīt!"

Kaķis tev tikai gribēja atnest parādīt savu medījumu, taču tu, saprotams, to nenovērtē.

Beigta pele vai putniņš - kaķis uzskata, ka viņam to jāatrāda, un tev dzīvnieks jāpaslavē. Viņš taču to nomedīja!

9. "Nevajadzēja tev tā ļaut darīt, kad biji maziņš."

Mazie kaķēni izskatās tik mīlīgi, ja guļ lielas gultas vidū. Un šo paradumu viņi nekautrēsies turpināt arī pieaugot.

Turklāt kaķim patiks gulēt arī uz spilvena. Atceries - pats pieradināji!

10. "Ir taču nakts, liecies mierā!"

Jā, ir nakts, taču tas ir saimnieka gulēšanas laiks. Kaķim, piemēram, pēc pusnakts labpatiksies pagrauzt sauso barību, paskraidīt no viena istabas gala uz otru, kādu līkumu izmetot arī ap saimnieka galvu un, jāatzīst, arī parādīt savas vokālās dotības.

Kā nekā - nakts ir lieliska iespēja piesaistīt saimnieku uzmanību, jo pavisam cita lieta ir uzkāpt uz datora, kad saimnieks vakarā strādā.

Foto: Shutterstock
11. "Negrauz lapas!"

Kaķi negrauzīs to zaļo zāli, kuru tu speciāli audzē viņam uz palodzes, bet pagrauzīs visskaistāk izaugušo lapu tavā puķupodā.

Tas, kas paredzēts īpaši kaķim, ir pārāk garlaicīgi, tāpēc viņam interesantāk būs, piemēram, sēdēt kastītē, kur aug viņam paredzētā zāle, un grauzt lapas no blakus ziedošā auga. Kaķu loģika!

12. "Bet es nevaru viņu atstāt vienu."

Tas nekas, ka kaķis bieži vien neliekas ne zinis, kad tu pārnāc mājās no darba, tev tomēr rūp mazais dzīvnieciņš, kurš ilgāku laiku paliek mājās viens.

Varbūt kaķim pat patīk, ja viņš ir viens mājās, taču tu tāpat negribi viņu atstāt vientulībā, īpaši, ja dodies ilgākā ceļojumā. Nabaga kaķis, kurš nespēj pabūt vienatnē.

13. "Man jāiet pabarot kaķi."

Lai arī reizēm viņi ir kaitinoši, tu tāpat nespēj būt pret kaķiem vienaldzīgs.

Turklāt kaķa pabarošana ir lielisks iemesls, lai pamestu kādu garlaicīgu ballīti vai tikšanos, kura tevi neinteresē. Kurš var būt vienaldzīgs pret mazo radībiņu, kurai mājās ir tukšs barības trauciņš?

14. "Kāds tu jauks un mīļš!"

Lai arī viņš mierīgi guļ tavas guļamistabas gultas vidū un pat nepieceļas, kad ienāc mājās, kur nu vēl istabā, tu tāpat lien pie sava mīluļa.

Tas nekas, ka viņš bieži vien neliekas par tevi ne zinis un neklausa. Tā viņš dara, un par to tu viņu mīli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!