Lai gan 2. februārī, kad dažviet pasaulē svinēta Murkšķa diena, par galveno laika pareģi tika uzskatīts murkšķis, Krievijā gaidāmos laikapstākļus noteicis ezītis. NGZT.ru ziņo, ka ezītis Podziņa paredzējusi agru un saulainu pavasari.

Ezīte ar pareģa spējām - Podziņa - dzīvo Jekaterinburgas zoodārzā Krievijā un ar laika paredzēšanu nodarbojas jau dažus gadus.

Lai prognozētu šī gada laikapstākļus, Podziņai tika ierīkots īpašs laukums, kas klāts ar koka skaidām. Divos stūros bija novietoti trauciņi ar dažādiem ežu gardumiem - maltu gaļu, sieru un burkāniem. Pie katra trauciņa bija novietotas plāksnes ar uzrakstiem "Agrs pavasaris" un "Vēls pavasaris", kā arī otrs komplekts ar uzrakstiem "apmācies" un "saulains". Ap laukumu bija sapulcējušies vairāki mediju pārstāvji, kuri vēlējās iemūžināt svarīgo brīdi.

Foto: Sputnik/Scanpix
Tiek ziņots, ka ēdiens Podziņu tomēr neesot tik ļoti interesējis. Pirms laikapstākļu paredzēšanas ezīte esot saldi gulējusi, tāpēc vēl tad, kad Podziņa nogādāta īpašajā laukumā, viņa vēl neesot spējusi pamosties. Mazais adatu kamoliņš pārvietojies lēni un skatījies apkārt, ik pa laikam pakasoties.

Tad Podziņa beidzot devusies soli tuvāk iespējamajam pareģojumam. Vispirms viņa aizgājusi pie tā trauka, kas vēstījis par vēlu pavasari, taču ēst gardumus nesāka. Drīz pēc tam Podziņa nonāca pie otra trauka, un, kā stāsta zoodārza pārstāvji, it kā pamodusies un skaidrāk apjautusi, kas notiek. Un pareģojums bija noticis! Podziņa ēda gardumus no trauka, pie kura bija pielikta agrā pavasara plāksnīte.

Taču otrajā piegājienā, kad Podziņai būtu jāprognozē apmācies vai saulains laiks, ezīte atkal samiegojusies un, iespējams, gribēdama ātrāk tikt prom, aizskrēja pie "saulainās" plāksnes.

Podziņas prognozes apstiprinās par 70 procentiem. Tiek ziņots, ka pagājušajā gadā viņas pareģojums bijis ļoti tuvu īstenībai.

Zoodārza pārstāvji stāsta, ka arī citi Jekaterinburgas zoodārza dzīvnieki ir piedalījušies prognožu spēlēs, kā piemēru minot surikatu Suriku, kas prognozējis spēļu rezultātus pasaules čempionātam futbolā.

Foto: Sputnik/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!