Foto: Shutterstock
Kamēr Rīgas zoodārzā iespējams apskatīt pieaugušo balto lāci Romeo, otrā pasaules malā Kolumba zoodārza darbinieki parūpējušies, lai cilvēki varētu redzēt maza baltā lācēna attīstību.

Kolumba zoodārzā ASV pirms trim mēnešiem dzimis baltais lācēns, par kura vārdu nobalsots vairāk nekā 88 tūkstošus reižu.

Mazais lācēns dzimis vecākiem Nanukam un Aurorai, tāpēc abu vārdi simboliski apvienoti vienā un mazulis nosaukts par Noru. Viņa dzimusi kopā ar vēl vienu lācēnu, kurš diemžēl neizdzīvoja. Kā vēstīts zoodārza mājaslapā, aptuveni puse jaundzimušo balto lācēnu mirst pirmajā dzīves nedēļā. Lācene Aurora ar laiku atteikusies rūpēties par jaundzimušajiem, kā rezultātā viens no tiem miris, bet par Noru rūpes uzņēmušies zoodārza darbinieki.

Video seko līdzi baltā lācēna attīstībai no mazuļa septītās dzīves dienas līdz pat nepilnu trīs mēnešu vecumam. Pagaidām zoodārza apmeklētāji lācēnu nevar redzēt vaigā, jo dzīvnieciņu joprojām audzina zoodārza darbinieki. Nora ir nepārtrauktā kopēju uzraudzībā un tiek barota ik pēc četrām stundām.

Sekot līdzi lācenītes Noras gaitām iespējams zoodārza Facebook lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!