Foto: Vida Press
Katrai pasakai ir laimīgas beigas, saka haskija saimniece. Taču šis stāsts vēl ne tuvu nav pie beigām. Sieviete, kura cietusi vardarbīgās attiecībās, adoptējusi haskiju, un nu abi ceļotāji dienas pavada piedzīvojumos, par kuriem var uzzināt visā pasaulē. Kas ir Kairo un kāpēc viņš ir saimnieces Amandas bruņinieks?

Amanda Trompa ir 22 gadus veca fotogrāfe, kura studē Vašingtonā, ASV. Viņas trīs gadus vecais haskiju šķirnes suns Kairo izmainījis Amandas dzīvi. Abu īpašajai saiknei iespējams sekot līdzi arī Amandas izveidotajā Instagram profilā.

Amandas un viņas suņa stāsts sākas līdz ar reklāmu Craigslist mājaslapā. Tur Kairo un viņa deviņu brāļu un māsu saimniece lūdza palīdzību, jo kucēnu māte esot pametusi mazos mīluļus. Desmit brašuļiem vajadzēja palīdzīgas rokas, kas viņus pabarotu, audzinātu un, galu galā, arī atrastu mīlošus saimniekus un jaunas mājas.

No desmit mazajiem ķepaiņiem viens devās līdzi Amandai. "Kad es adoptēju Kairo, tolaik dzīvoju vardarbīgās attiecībās, no kurām man nebija izredžu izkļūt. Kairo kļuva par iemeslu doties piedzīvojumos un izbēgt no esošās situācijas," stāsta Amanda. Izšķirties no toreizējā drauga viņai tomēr izdevās, jo draugs savas dusmas sācis izgāzt pār nevainīgo suni. "Kairo man ir viss, es neizturētu, ja ar viņu kaut kas notiktu," skaidro viņa saimniece.

Amanda ar Kairo daudz ceļojuši, un kopējo piedzīvojumu laikā viņā radusies vēlme fotografēt. "Mūsu piedzīvojumu iemūžināšana mani iedvesmoja un iedrošināja mani no jauna priecāties un atgūt spēkus. Mana dvēsele bija mierā, un mūsu ikdienas piedzīvojumi mani atjaunoja gan iekšēji, gan ārēji," dienas gaitas kopā ar Kairo un savu atlabšanu raksturo Amanda.

Foto: Vida Press
Par suni viņa salīdzina – Kairo audzis kā nezāle. Gada laikā viņš no nedaudz vairāk kā divus kilogramus viegla kucēna izauga līdz 40 kilogramus smagam sunim. Taču līdz ar laiku arī viņu piedzīvojumi kļuva vēl aizraujošāki. "Mēs kļuvām neizsķirami. Kur es gāju, tur Kairo gāja," stāsta Amanda, piebilstot – pagātnes notikumi ir aizmirsti.

Instagram profilu viņa izveidojusi, lai tur ievietotu fotogrāfijas no viņas un uzticamā četrkājainā drauga ceļojumiem. "Man par pārsteigumu mūsu piedzīvojumiem seko jau 130 tūkstoši cilvēku," priecājas Amanda.

Profila nosaukums "Zeltmatīte un vilks" (Goldilocks and the Wolf) arī izveidots mērķtiecīgi un simboliski, to sākusi lietot Amandas mamma. Tas raksturo gan Amandas blondos matus, gan haskija Kairo kažoka krāsu.

"Caur kameras aci es cenšos iemūžināt mūsu pasakainos ceļojumu brīžus kopā. Man patīk dalīties šajos brīžos, un ceru, ka tie iedvesmo arī citus meklēt viņu laimīgās vietas," stāsta fotogrāfe un haskija saimniece Amanda. Viņa min – abi kopā ar suni ir iemācījušies apstāties ikdienas skrējienā un novērtēt pat visparastāko brīdi. Protams, abi novērtē arī elpu aizraujošus un īpašus brīžus. "Vairākas reizes esmu pieķērusi Kairo vienkārši sēžam un vērojam pasauli sev apkārt," raksturo Amanda.

22 gadus vecās sievietes dzīvē Kairo ir īpaša loma, jo tieši suns viņu iedrošinājis nebaidīties un izmēģināt daudz ko jaunu. Kā piemēru viņa min došanos pārgājienā trijos naktī, lai rīta dzestrumā sagaidītu saullēktu kalnos.

Foto: Vida Press
"Kā es tagad dzīvotu, ja Kairo nebūtu ienācis manā dzīvē? Godīgi sakot, nevaru atbildēt uz šo jautājumu. Katru dienu esmu pateicīga par to, ka viņš ir kopā ar mani," lepojas Amanda. Viņa stāsta – abi ir vislaimīgākie tad, kad ir ceļā uz skaistām vietām, īpaši tām, kuras klātas ar sniegu. Visvairāk laika viņi pavada kalnos, tāpēc arī Amandas radītajās fotogrāfijās redzami kalni visos gadalaikos.

"Koncentrēšanās uz fotogrāfiju man ir pavērusi citu skatu uz pasauli. Krāsas, ainavas un vietas tagad izskatās daudz dzīvākas," priecājas Kairo saimniece.

Skatoties sava mīluļa acīs, Amanda tajās saskata vairākas dzīves patiesības un rosina viņu nekoncentrēties tikai uz sevi, bet domāt plašāk. "Katra diena mums ir jauns piedzīvojums. Vai tie būtu parki, kalnu virsotnes vai okeāna viļņi – mēs noteikti to steigsim izbaudīt," pārliecināta ir Amanda.

Kairo saimniecei iemācījis ticību sev un cerību, kā arī to, ka pasakām vienmēr ir laimīgas beigas: "Tas vienmēr būs mans mīļākais piedzīvojums. Pasakas allaž ir labākas, ja pie sāniem ir kāds bruņinieks vai, kā tas ir manā gadījumā, zilacains varonis kažokā."

Amanda ar savu stāstu dalās ne tāpēc, ka ir viegli atcerēties pagātnes notikumus un pārdzīvojumus, bet gan tāpēc, lai viņas stāsts kalpotu kā iedvesma tiem, kas atrodas līdzīgās situācijās. "Palīdzēt citiem saskatīt, ka pēc visa negatīvā tomēr ir daudz pozitīvā. Es atradu savu četrkājaino bruņinieku, un, kas zina, kur tavs varonis tevi gaida," iedvesmo Kairo saimniece Amanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!