Foto: Shutterstock
Izdzirdot vārdu "patversme", pirmais, kas nāk prātā, noteikti ir kaķis un suns, kas ir ierastākie un biežākie dzīvnieku patversmju iemītnieki. Taču ne tikai šo divu sugu pārstāvji nonāk patversmēs. Dažādi grauzēji kuplā skaitā, putni un pat rāpuļi reizēm pārsteidz patversmju darbiniekus, kuriem nākas gan apgūt neparasto dzīvnieku kopšanu, gan arī domāt, ko ar dzīvnieku darīt tālāk.

Ierasts, ka patversmēs mīlošus saimniekus gaida kaķi un suņi, taču var gadīties, ka patversmes apmeklējuma reizē adopcijai piedāvā arī kādu žurciņu pāri vai jūrascūciņu. Kā šie dzīvnieki gadījušies patversmē?

MansDraugs.lv vērsās pie vairākām patversmēm, lai noskaidrotu, kādi dzīvnieki tajās nonāk un kā to darbinieki rīkojas gadījumos, kad pie viņiem nonāk patversmju ikdienā retas sugas dzīvnieciņš.

Lielākoties gan dzīvnieki, kuri nav ierastie patversmes iemītnieki – kaķi un suņi, atrod mājas, stāsta aptaujāto patversmju pārstāves. Tāpat tie tiek nodoti atbildīgajām iestādēm vai personām, kuras labāk zinās, kā dzīvnieks kopjams.

Secinājums no patversmju darbiniecēm gan ir skaidrs un kategorisks – cilvēkiem pirms dzīvnieciņa iegādes ir rūpīgi jāizpēta konkrētās sugas nepieciešamības un dzīves paradumi, kā arī ilgums. Lielākoties dzīvnieki patversmēs nonāk, jo cilvēkiem mazie draugi kļuvuši par apgrūtinājumu, kā arī gadījušies pa ceļam lielās dzīves pārmaiņās, piemēram, braucienam uz ārzemēm.

Dažādu grauzēju bari

Foto: Shutterstock

Boa, pundurcūciņas, kāzu baloži un pat vārna

Foto: Shutterstock

Vai pietiek zināšanu?

Foto: Shutterstock

Dāvanas un neapdomība

Foto: Shutterstock

Vienmēr konsultēties

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!