Foto: Shutterstock
Lai arī augumā maziņš, angļu buldoga pieķeršanās savam saimniekam ir neizmērojami liela. Sākotnēji audzēts kā cīņu suns, angļu buldogs ar laiku pārtapa par mājdzīvnieku, kas neprasa pārāk lielas aktivitātes, taču jāuzmana no pārkaršanas un pārslodzes. Lieliski piemērots ģimenēm ar bērniem, angļu buldogs būs uzticīgs bērnu mīlulis un saimnieku draugs.

Tuvākais angļu buldoga līdzinieks ir franču buldogs un amerikāņu buldogs, taču angļu buldogam ir savas raksturīgās īpašības. Suns radies, krustojot mastifu ar mopsi, turklāt angļu buldogs sākotnēji audzēts cīņām.

Angļu buldogs mazā auguma dēļ īpaši patiks bērniem, un suns nekautrēsies ar jaunākajiem ģimenes locekļiem pavadīt laiku. Četrkājainajiem draugiem patīk laisks dzīvesveids, turklāt nav nepieciešamas garas pastaigas, jo suņi ātri nogurst.

Tiesa, angļu buldoga kažoka dēļ jāpievērš īpaša uzmanība tā kopšanā, jo krunkainais kažoks var slēpt netīrumus, kurus gan viegli iztīrīt.

Mīlīgs, mierīgs un sabiedrisks – tāds ir angļu buldogs. Sunim īpaši patīk būt ģimenes lokā, tāpēc var gadīties, ka buldogs seko ik uz soļa.

Angļu buldoga izcelsme

Angļu buldoga izskats

Angļu buldoga raksturs

Angļu buldoga kopšana

Angļu buldoga veselība

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!