Ja no rītiem trūkst iedvesmas gaidāmajiem dienas darbiem, lielisku paraugu, kā dienu iesākt ar azartu, rāda milzu panda Toronto zoodārzā Kanādā. Publicētajā video redzams - sniegotā rītā pandu tēviņš no savas migas teju vai izskrējis, priecādamies un vāļādamies pa sniegu.

Rotaļīgi un azartiski dienas rītu iesācis milzu panda Da Mao, kurš no pajumtes sniegā iegāzies teju vai ar ieskrējienu. Video redzams, kā pandu tēviņš aizrautīgi ripinās lejā pa nogāzi, turklāt to izvēlas darīt vēlreiz. Turklāt, kā šķiet, Da Mao no migas iznāk teju vai ar ieskrējienu.

Kā vēsta informācija zoodārza mājaslapā, milzu pandas 2013. gadā atvestas no Ķīnas. Pandu pāris Er Šuna un Da Mao tiek uzskatīts par saskanīgu, lai vairotos un radītu ņiprus pēcnācējus.

Melnbaltie dzīvnieki zoodārzā rada lielu apmeklētāju interesi, bet savas dienas pavada, ēdot bambusu, kā arī pilnveidojot fiziskās dotības, pildot dažādus uzdevumus.

Abas milzu pandas 2015. gada 13. oktobrī sagaidīja ģimenes pieaugumu, jo pandu mātītei piedzima divas brašas pandiņas. Dvīnīši, puisītis un meitenīte, nesen kā nosvinējuši 100 dienu jubileju, taču viņiem vēl nav piešķirti vārdi. Zoodārzs joprojām tos piedāvā izvēlēties savā mājaslapā.

Toronto zoodārzs pandām nodrošina gan iekštelpas, gan ārtelpas, taču, kā šķiet, vismaz pandu tēviņš ir ļoti iecienījis āra apstākļus un ziemu. Tas redzams arī video, kas apliecina - fiziskās aktivitātes dzīvniekam nav svešas.

Jāsaka, ka līdzīgu prieku par sniegu izrādījis arī pandu tēviņš Tjan Tjans Smitsonu Nacionālajā zooloģiskajā dārzā ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!