Divas dienas salis suņuks izvilkts no dziļas bedres ASV, vēsta ABC7.com. Suns, kurš no saimnieces skatiena pazudis sniegputeņa laikā, iekritis četrus metrus dziļā bedrē, kurā saimnieki paši nav varējuši ielīst. Talkā saukti glābēji, kuri mīluli izvilkuši.

Izglābtā mīluļa saimniece Megana Holmsa stāsta, ka ar zeltainā retrīvera šķirnes suni Skaju pastaigājusies sniegputeņa laikā. Viņa dzīvnieku palaidusi vaļā no saites un suns it kā pazudis, bet Holmsa mīluli vairs nav varējusi atrast.

Holmsas vīrs Rons uzzinājis, ka tajā ASV pilsētas Pensilvānijas daļā, kur pazudis viņu mīlulis, ir vairāki derīgo izrakteņu caurumi. Vienā tādā viņš iesaucies, cerot, ka suns atsauksies, bet dzirdējis tikai ūdens avota skaņas.

Taču pēc divām dienām nu jau abi saimnieki atgriezušies pie cauruma, kur dzirdējuši sava mīļotā suņa rejas.

Rons Holmss stāsta, ka Skajas riešana viņā radījusi neaprakstāmas sajūtas, saprotot, ka suns tur ir, turklāt – dzīvs.

"Mēs domājām, ka viņa būs noslīkusi vai arī nosalusi," skaidro Holmss. Caurums, pa kuru suns iekritis bedrē, bijis aptuveni 45 centimetrus plats, tāpēc vietējais ugunsdzēsības dienests, kas izsaukts palīdzēt, to paplašinājis. Tādā veidā glābējs varēja nolaisties teju četrus metrus dziļajā bedrē un palīdzēt uzvilkt suni augšā.

Ugunsdzēsības dienesta pārstāvis ziņoja, ka suns it kā sajutis to, ka viņu nāk glābt, un nepretojies, bijis gana mierīgs.

Video skatīts jau simtiem tūkstošus reižu, turklāt uzmanība pievērsta arī glābējiem. Viņu Facebook lapā cilvēki publicē apbrīnas vārdus un lepnumu, ka ugunsdzēsēji velta laiku arī nelaimē nonākušu dzīvnieku glābšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!