Foto: Publicitātes foto
Sniegotajā februāra pēdējās nedēļas nogalē sporta un atpūtas bāzē "Smeceres sils" Madonā norisinājās kamanu suņu sacensības "Latvian Winter Championship". Sacensību rīkotāji, Latvijas Kamanu suņu sporta federācija, par pasākuma norisi izsakās atzinīgi, piebilstot – neticami, ka Madonā ir tik daudz sniega!

Kamanu suņu sacensības, kas Madonā norisinājās 27. un 28. februārī, pulcēja plašu skatītāju un dalībnieku loku. Raksturojot sacensību disciplīnas, federācijas pārstāvis Artūrs Jakobons stāsta, ka sportisti piedalījušies gan individuālajās, gan pajūgu disciplīnās: skijorings ar suni (kad suns velk slēpotāju), divu suņu pajūgs, četru suņu pajūgs, minipulings (kad suns velk ragavas ar noteiktu svaru).

Tāpat tikušas rīkotas īpašas sacensības mazākajiem pasākuma apmeklētājiem. "Pieaugušā pavadībā bija jāveic aptuveni 200 metru gara trase ar pagriezieniem viena suņa vilktās kamanās. Skatītāju priekam trasē nostartēja astoņas suņu vilktas kamanas," stāsta Jakobsons.

Foto: Publicitātes foto
Raksturojot sacensību gaitu, federācijas pārstāvis stāsta, ka gan rīkotāji, gan sacensību dalībnieki priecājās, ka Madonā ir tik daudz sniega, un tas sacensības padarījis tikai grūtākas. "Suņiem un sportistiem bija jāpieliek lielas pūles, ko atzina arī paši dalībnieki," tā Jakobsons.

Sacensībās piedalījušies dalībnieki no visām trim Baltijas valstīm, kā arī no Krievijas. Dalībniekiem no Latvijas, veicies ļoti labi, turklāt izcīnītas daudzas medaļas. Arī Igaunijas pārstāvji tika godalgoti, norāda Jakobsons.

Šādas kamanu suņu sacensības Latvijā nevar vērot tik bieži, stāsta federācijas pārstāvis: "Iepriecināja un sacensību atmosfēru pastiprināja arī lielais skatītāju pulks, kuri bija ieradušies visu vērot klātienē." Jakobsons pēc pasākuma dzirdējis arī vairākas atsauksmes, tāpēc ir pārliecināts - sanākušie ar redzēto bija apmierināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!