Foto: Vida Press
Vai spējat iedomāties, ka tikko safrizēts četrkājainais draugs uzreiz tiek adoptēts? Tāds gadījums novērots suņu friziera Marka Imhofa praksē, turklāt viņš atzīst – patversmes mīluļu safrizēšana gan uzlabo suņu pašsajūtu, gan arī palielina dzīvnieku izredzes tikt adoptētiem. Kā Marks izdomāja kļūt par suņu frizieri un kāpēc viņš to dara?

Marks Imhofs, zināms arī kā suņu vīrs Marks, guvis popularitāti ar visai neparastu darbību. Viņš ir suņu frizieris, turklāt rūpējas par pamestu suņu izskatu, vēsta Vida Press.

Ņujorkietis skaidro, ka ideja par suņu frizēšanu viņam radusies, kad kopā ar draudzeni adoptējuši divus pitbula šķirnes sunīšus, abus no patversmes.

Pirmā lieta, ko jaunie suņu saimnieki darījuši, bija suņu vannošana. Tad viņi iedomājušies, ka būtu jauki, ja arī citi cilvēki nāktu un vannotu patversmes suņus. Tā radusies Marka ideja pamest vienmuļo konsultanta darbu, ko viņš darījis līdz tam, un kļūt par suņu frizieri.

Marku atbalstījusi arī viņa draudzene, kas ieteikusi – tā vietā, lai viņš turpinātu darīt darbu, kas garlaiko, labāk darīt to, kas patīk. Un to Marks darīja.

Foto: Vida Press
Viņš iestājās Amerikas dzīvnieku frizieru akadēmijā Manhetenā. Marks bijis sajūsmā, jo jau no pirmās dienas viņš varējis strādāt kopā ar suņiem.

Kad mācības tuvojušās beigām, Marks sazinājies ar dzīvnieku patversmi, no kuras sākotnēji adoptējis pitbulu. "Es vēlējos noskaidrot, vai varētu palīdzēt vannot un frizēt suņus. Tāpat es noskaidroju, ka patversmēm nav vietas, kur to darīt."

Viens no Marka klientiem, balts bezšķirnes suņuks Levi, kura kažoka spalvas aizsedza viņa acis, īpaši saviļņoja frizieri. Marks stāsta – viņam Levi šķitis mīlīgs gan pirms frizēšanās, gan pēc, taču tas, ko frizieris īpaši novērtē, ir saimnieka un suņa saikne. Tā vislabāk veidojas caur skatienu, tāpēc viņš vienmēr parūpējas, lai suņu purniņš tiktu savests kārtībā un acis kļūtu labi saskatāmas.

Vēl viens no īpašiem Marka stāstiem saistās ar kādu pūdeli. "Falko bija tikko ienācis patversmē un mēs vēl nebijām vienojušies, ka es frizēšu suņus, bet darbinieki man iedeva šo suni. Man nelikās, ka viņš izskatās slikti, bet viņa kažoks bija vienā mudžeklī."

Kad Marks safrizējis suņuku Falko, izrādās, četrkājainais draugs teju vai tūliņ tika adoptēts. Kad suns nest uz adopcijas mašīnu, kāds garāmgājējs izsaucies: "O, pūdelis! Es gribu šo suni!" "Es domāju, ka tad patversme tiešām saprata, ka es varu palīdzēt suņiem tikt adoptētiem."

Foto: Vida Press
Taču suņu frizēšana nav tikai skaistumam. Kā vēsta Mirror.co.uk, Marks savas darbības laikā novērojis arī dažādas suņu veselības problēmas, par kurām saimnieki reizēm pat nenojauš. Tāpat viņš kārtīgi izķemmē suņa kažoku un ausis, iztīra paduses un vēderu, kā arī apgriež dzīvnieka nagus.

Suņa raksturs pēc frizēšanās var mainīties, novērojis Marks. Pinkains un garspalvains suns var justies nelaimīgs un pat nejauks, kā arī kost citiem. Taču frizieris uzskata – jāsaprot, ka sunim pašam ir grūti pārvietoties. Tāpēc ieteicams par sava suņa izskatu parūpēties.

Markam pieder arī pašam sava suņu frizētavas kompānija, taču patversmes suņus viņš frizē bez maksas. Plašāk par suņu vīra Marka gaitām var lasīt un sekot līdzi viņa Facebook profilā šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!