Nedēļas laikā slavena kļuvusi Atslēdziņa – kaķenīte ASV, kura piesaistījusi uzmanību ar neparastu darbību. Viņa bieži paceļ gaisā abas ķepas. Tiesa, par to viņa dabū arī kādu gardumu, turklāt ir iecienījusi kokosriekstu eļļu. Kas ir šī kaķenīte un kāpēc viņa tā dara?

"Uzvarošais kaķis" jeb "GoalKitty", kā iesaukta kāda kaķenīte ASV, kļuvusi par interneta zvaigzni un ierosmi dažādām neparastām fotomontāžām. Kaķene, kas nosaukta par Atslēdziņu (Keys), nu ir slavena ar savu ķepu pacelšanu. Par to, kāpēc dzīvnieks tā dara, portāls MansDraugs.lv vērsās pie Atslēdziņai tuvām personām.

Kira Basiano nav Atslēdziņas saimniece, bet gan ir atbildīga par to, ka kaķenīte kļuvusi tik slavena. Viņa skaidro, ka Atslēdziņa pieder labam viņas draugam, skolotājam Pīteram Meirsam, taču Kira kaķenītes interesanti ķepu pacelšanu gaisā nolēmusi darīt zināmu arī plašākai sabiedrībai, fotogrāfijas publicējot sociālajos tīklos.

Pirmo kaķenītes fotogrāfiju Kira publicējusi teju pirms nedēļas, un tas portālā Imgur skatīts jau vairāk nekā miljons reižu. "Viņa nav īpaši mācīta to darīt. Vienurīt viņa tā vienkārši izdarīja. Taču nākamajā dienā viņa izdarīja to pašu un es ātri nofotografēju, pēc tam iedodot viņas mīļāko gardumu, kokosriekstu eļļu. Tagad, šķiet, viņa trīs lietas – ķepu pacelšanu, kameru un kokosriekstu eļļu – saista kopā," stāsta Kira.

Kaķis un kokosriekstu eļļa? "Tas ir neparasti, ka kaķim tā garšo," uz jautājumu par to, vai kokosriekstu eļļa ir tas, ko iecienījuši kaķi ASV, atbild Kira. Viņa gan piebilst, ka šī eļļa ir daudz veselīgāka par olīveļļu.

#goalkitty doing her thing #sayhi #keys #majorkey

A video posted by @goalkitty on Mar 3, 2016 at 7:37pm PST

Jautāta, vai viņa spējusi iedomāties, kādu uzmanību piesaistīs šī kaķenītes darbība un fotogrāfija, viņa atbild noraidoši. Tā kā pirmā fotogrāfija piesaistījusi tik lielu uzmanību, Kira pat neesot spējusi attapties, kad viņu uzrunājuši mediji ASV. "Tas ir aizraujoši, īpaši Pīteram, viņa studentiem un Atslēdziņai," par kaķenītei veltīto uzmanību priecājas Kira.

Atslēdziņa pie Pītera nonākusi samērā nejauši, kad kāda viņa paziņa no ielas paņēmusi trīs kaķus un meklējusi tiem mājas. Sieviete gribējusi, lai Pīters līdz ar Atslēdziņu paņem arī viņas brālīti, taču Pīteram tolaik vēl esot bijis suns, tāpēc mājas dotas tikai kaķenītei.

Mīlules ķepu pacelšana ierosinājusi veidot dažādas kolāžas, kurās redzams, kā kaķenīte, piemēram, brauc pa amerikāņu kalniņiem vai uzvar boksa mačā. Kira stāsta, ka dažas no fotogrāfijām veidojuši viņas draugi, taču dažas - portāla Imgur lietotāji.

"Lai nosvinētu kaķenītes slavu, mēs iedzersim kādu vīna glāzi un kokosriekstu eļļu," smejas Kira.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!