Foto: Reuters/Scanpix
Ginesa rekordu grāmatā jau teju gadu ierakstīts kaķa Korduroja vārds. Šis mīlulis ir vecākais kaķis pasaulē, turklāt joprojām nav zaudējis arī mednieka spējas. Tiesa, loms nemaz negadās tik bieži, taču kaķis neskumst un turpina baudīt gan saimnieku, gan arī pasaules uzmanību.

1989. gada 1. augustā dzimušais Kordurojs (Corduroy) ir vecākais kaķis pasaulē. Ilgdzīvotājs, 26 ar pusi gadus vecais runcis, 2015. gadā apstiprināts arī Ginesa rekordu grāmatā.

A photo posted by Corduroy (@oldestlivingcat) on Aug 26, 2015 at 6:00pm PDT

Korduroja saimniece Ešlija Rīda Okura teju visu savu dzīvi pavadījusi kopā ar kaķi. Portāls Today.com ziņo, ka Ešlija bijusi sešus gadus veca, kad viņas ģimenē ienācis Kordurojs.

A photo posted by Corduroy (@oldestlivingcat) on Feb 26, 2016 at 4:20pm PST

"Viņš ir foršs kaķis, un ir brīnišķīgi ar viņu dzīvot. Kordurojs bijis klāt visos manas dzīves lielajos notikumos, un esmu priecīga, ka viņš joprojām ir vesels un bauda dzīvi," lepojas kaķa saimniece.

A photo posted by Corduroy (@oldestlivingcat) on Sep 15, 2015 at 10:25am PDT

Skaidrojot, kāds ir Korduroja ilgdzīvošanas noslēpums, Ešlija stāsta – viņa nav apspiedusi kaķa dabu un ļāvusi viņam medīt, turklāt kaķis ir ļoti mīlēts. Tāpat kaķim bijuši pieejami plašumi, līdz ar to Korduroja dzīve bijusi ļoti aktīva.

A photo posted by Corduroy (@oldestlivingcat) on Aug 27, 2015 at 12:07pm PDT

Arī Korduroja brālis Betmens dzīvojis salīdzinoši ilgi, jo sasniedzis 19 gadu slieksni.

A photo posted by Corduroy (@oldestlivingcat) on Sep 3, 2015 at 9:02am PDT

Korduroja lielākās delikateses ir siers un peles, taču par pēdējo kaķis parūpējas pats. Ešlija stāsta, ka reizes, kad Kordurojs noķer kādu peli, ir retas un tāpēc vien jo īpašākas.

A photo posted by Corduroy (@oldestlivingcat) on Sep 25, 2015 at 9:21am PDT

Tāpat vecākais kaķis pasaulē savu laiku pavada mierīgās pastaigās, kā arī laiskā gulēšanā. Viņš īpaši izbauda arī ēšanu un saimnieku mīlestību.

A photo posted by Corduroy (@oldestlivingcat) on Sep 26, 2015 at 9:16am PDT

Mednieka instinkts kaķī nudien nav zudis, jo tiek ziņots, ka Kordurojam nepatīk spēlēties ar rotaļlietām. Tās nevar apēst, tāpēc spēlēšanās ātri apnīk.

A photo posted by Corduroy (@oldestlivingcat) on Oct 26, 2015 at 8:51pm PDT

Tiesa, lai arī Kordurojs pašlaik ir vecākais kaķis pasaulē, viņš vēl nav sasniedzis vecāko reģistrēto kaķa gadu skaitli. 38 gadus un 3 dienas nodzīvoja kaķenīte Krēma Mākonīte jeb "Creme Puff" Teksasas štatā, kur viņa nomira 2005. gadā.

A photo posted by Corduroy (@oldestlivingcat) on Aug 20, 2015 at 4:54pm PDT

Ginesa pasaules rekordu pārstāve gan esot teikusi, ka pastāv iespēja – pasaulē dzīvo vēl kāds par Korduroju vecāks kaķis. Lai kaķi pieteiktu rekordam, jāiesniedz gan video liecības, uzņemtas dažādos gados, gan arī aculiecinieku liecības.

A video posted by Corduroy (@oldestlivingcat) on Oct 23, 2015 at 12:43pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!