Bruno, Nūdele, Elle, Mika, Remzijs un Vinstons ir sociālā tīkla "Instagram" slavenības. Viņi visi ir šķirnes suņi, kuru popularitāte ietekmējusi arī cilvēku attieksmi un piesaistījusi uzmanību konkrētajām sugām, vēsta Mirror.co.uk. Nu suņi būs skatāmi vienuviet sacensībās, kur tiem izveidots īpašs "Instagram" stūrītis.

No 10. līdz 13. martam Birmingemā, Lielbritānijā, norisinās pasaulē lielākā suņu izstāde un sacensības "Crufts", kas pulcē ne vien dažādāko šķirņu pārstāvjus, bet arī "Instagram" slavenības. To starpā ir vairāku šķirņu suņi, kuru saimnieki viņu ikdienas gaitas iemūžina un publicē portālā. Suņu klubi vēsta, ka tādējādi tiek popularizēta gan šķirne kā tāda, gan arī tās kopšanas un uzturēšanas jautājumi.

Kopumā sešiem šķirnes suņiem veltītajiem "Instagram" profiliem seko gandrīz 300 tūkstoši lietotāju. Mirror.co.uk ziņo, ka daži suņi pat kalpojuši par ierosmi arī citiem cilvēkiem par savu mīluli izvēlēties konkrētas šķirnes četrkājaino draugu. Tāpat arī sacensību laikā tiks izveidots īpašs "Instagram" stūrītis, kur visus sešus suņus varēs satikt.

Takša šķirnes sunīša Bruno saimniece Lindsija Sandersa stāsta, ka viņas divus gadus vecais mīlulis saņēmis lielu atzinību arī no citu sociālo tīklu lietotāju puses. Viņa pieļauj, ka Nūdeles darbības atpazīst arī citi suņu saimnieki, kuru mīluļi uzvedas līdzīgi.

Tāpat Sandersa atklāj, ka spējusi aktualizēt dažādas takšu kopšanas un veselības jautājumus, kā arī palīdzējusi kenelklubam. Klubs ir atzinis, ka "Instagram" suņu šķirni padara populārāku.

"Reizēm es publicēju bildi, un tā ir tikai bilde, kur viņš sēž mājās, bet tā patīk tūkstošiem lietotāju," pārsteigta ir Bruno saimniece.

Savukārt sacensības organizējošā kenelkluba pārstāvji cer, ka suņu popularitāte pildīs arī izglītojošo funkciju, stāstot citiem par šķirnes suņu labklājību un kopšanu, vēsta portāls Independent.co.uk.

Sacensībās piedalīsies arī gadu vecais taksītis Nūdele.

A photo posted by @noodlethedachshund on Jan 5, 2016 at 4:07am PST

Arī franču buldogs Elle ir starp sešām "Instagram" suņu slavenībām.

A photo posted by ELLE (@grrlgenius_) on Jan 22, 2016 at 5:05am PST

Viena no populārākajām "Crufts" sacensību dalībniecēm būs arī haskiju meitene Mika.

A photo posted by Mika (@huskymika) on Jan 26, 2016 at 10:13am PST

Stafordšīras bulterjers Remzijs ir vispopulārākais no sacensību dalībniekiem, viņa "Instagram" profilam seko teju 130 tūkstoši lietotāju.

Apskatāms būs arī nedaudz vairāk kā pusotru gadu vecais Velsas korgijs Vinstons.

A photo posted by Winston (@winnythecorgi) on Feb 23, 2016 at 7:52am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!