Foto: DELFI
Vairāki desmiti kaķu un suņu šķirņu, kā arī pundurcūciņas, kāmji, truši un citi dzīvnieki šajā nedēļas nogalē pulcējas izstādē "PetExpo 2016", kas norisinās Ķīpsalā. Izstādes apmeklētājiem ir iespēja gan vērot dažādu šķirņu pārstāvjus un to priekšnesumus, gan iepazīties ar zoopreču piedāvājumu, gan arī sastapt arī lielākus dzīvniekus, piemēram, ēzeli.

Izstādē piedalās vairāki simti četrkājaino draugu. Līdzās pūkainajiem kaķiem un uzticamajiem suņiem no dažādām pasaules valstīm, piemēram, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Somijas, izstādē piedalās arī ēzelis, miniatūrais zirgs, kazlēni, pundurkaziņa un āzis.

Tāpat izstādē apskatāmi arī mazākie grauzēji – kāmji, jūrascūciņas un truši kuplā skaitā.

Katru izstādes dienu par labākā titulu cīnīsies apmēram 1600 ķepaiņu – kopā vairāk nekā 3000 suņu no 16 valstīm. Ķīpsalā var redzēt un iepazīt 223 šķirņu suņus – arī reto japāņu cīņu suni tosu, Ibisas dzinējsuni, poļu kurtu, spāņu kurtu un Lankašīras hīleru.

Arī kaķu mīļotāji var vērot spraigas sacensības, kurās piedalīsies vairāk nekā 400 kaķu no sešām valstīm. Starp visiem dižciltīgajiem būs redzami arī tādi retumi kā krāšņie Svētās Birmas kaķi ar baltajām "zeķītēm" un panterai līdzīgie Bombejas kaķi.

"PetExpo 2016" apmeklētāji var vērot kaķu ekspertīzi un ieklausīties ekspertu stāstījumā. Kopumā izstādē ir iespējams redzēt 28 šķirņu kaķus,

Izstāde "PetExpo 2016" Ķīpsalā norisināsies arī svētdien, 20. martā, no pulksten 10 līdz 18, kad notiks Latvijas labāko suņu apbalvošana par sasniegumiem izstādēs 2015. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!