Foto: Vida Press
Cilvēki, kas dzīvo kopā ar kaķiem, noteikti zina to sajūtu, kad mazāks vai lielāks peļu junkuriņš ieritinās klēpī un murrā, paužot gandarījumu par kopā būšanu. Taču reizēm kaķi mēdz būt arī delverīgi un paplēst kādu tapetes malu vai pagrauzt pīto grozu.

Fotogrāfs Mikaels Teimers ir iemūžinājis to radošo ikdienas haosu, kādu viņa mājās rada četri pūkainie draugi – Gribils, Džango, Mū un Aragons, vēsta Vida Press.

Foto: Vida Press
Draiskie kaķi, kā jau vairums mājas mīluļu, labprāt sēž uz saimniekam svarīgām darba lapām, apgāž kādu vāzi vai saskrāpē tapetes. Taču tas sirds siltums, ko sniedz šie murrātāji, ir ārkārtīgi liels.

Kaķu saimnieks aģentūrai Vida Press stāsta, ka jau divus gadus ir pilna laika fotogrāfs, kuram patīk iemūžināt mirkļus ikdienas dzīvē. Ja reiz mājās ir četri kaķi, tas vien sniedz daudz iespēju dzīvniekus fotografēt.

Foto: Vida Press
Tiesa, Teimers fotogrāfijas ar kaķiem nebija mērķtiecīgi atrādījis plašākai sabiedrībai, publicējot tās sociālajos tīklos. Taču viena frāze fotogrāfu pamudinājusi to darīt. "Nesen es dzirdēju kādu sakām, ka "kaķis nekam neder". Uz to es atbildēju, ka kaķa pienākums nav būt lietderīgam, jo cilvēks nestāv pāri dzīvniekam," uzskata četru kaķu saimnieks. Viņš ir pārliecināts, ka dzīvnieki cilvēkam iemāca beznosacījumu mīlestību.

Teimers iemūžinājis fotogrāfijās savus četrkājainos draugus dažādās vietās un pozās, piemēram, kāpelējot pa mēbelēm un pavadot laiku kopā ar cilvēkiem.

Foto: Vida Press
Tāpat kadros redzama kaķiem ierastā darbība – ielīst kādā šaurā platībā, piemēram, maisiņā, vai interesēties par visu, ko cilvēks dara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!