Foto: Shutterstock

Aptuveni 40 gadus vecais pelikāns Lankijs, kas bijis slavens zoodārzā Jaunzēlandē, veselības stāvokļa dēļ iemidzināts, ziņo Wellington.scoop.co.nz. Putns bija viens no visvecākajiem zoodārza iemītniekiem.

Pelikāns Lankijs bija vienīgais savas sugas pārstāvis Jaunzēlandē, kas dzīvoja nebrīvē. Viņš mita Velingtonas zoodārzā, kur dzīvnieks uzturējās jau kopš 1978. gada.

Zoodārza pārstāvji ziņo, ka Lankija veselības stāvoklis novērots jau ilgstoši, jo vienubrīd putns nav varējis nostāvēt uz vienas kājas. Putnam tika nodrošināti medikamenti, kas mazina sāpes, taču īpaši pēdējo mēnešu laikā pelikāns nav juties labi.

"Viņš nevarēja nostāvēt kājās, kā arī sāka atteikties no ēdiena un medikamentiem. Mums dzīvnieku labsajūta ir ļoti svarīga, un novērojumi liecināja, ka vairs nav iespējams pelikānam nodrošināt labu dzīvi, tāpēc tika nolemts Lankiju iemidzināt," stāsta zoodārza pārstāvis Maurics Basons.

Lankija aptuveni 40 gadus ilgais mūžs padarija viņu par vienu no vecākajiem iemītniekiem Velingtonas zoodārzā Jaunzēlandē. Lankijs bija Austrālijas pelikāns, un šie putni ir slaveni savu garo knābju dēļ.

Interesanti, ka Velingtonas zoodārzā jau iepriekš mitis pelikāns Pērsijs, kas nodzīvojis 62 gadus. Viņš pat iekļuvis Ginesa rekordu grāmatā kā viens no visilgāk dzīvojošajiem putniem pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!