Ērkšķogas - 4
Kurš gan nepazīst ērkšķogas – kuplo krūmu ar pūkainām, skābeni saldām odziņām! Taču tikai retais zina, ka šī daudzgadīgā ogulāja dzimtene ir kalnaini apvidi. Zem zaļajām un mīkstajām lapiņām paslēpušies tikpat zaļi vai nedaudz sārti, apaļi bumbuļi. Runā, ka visgardākās ir tās ogas, kas tiek ēstas tieši no krūma. Tomēr gardēdim būs jāuzmanās, lai pret asajiem ērkšķiem nesaskrāpētu rokas.

Arī Latvijā stingrās, apaļās ērkšķogas (Ribes uva-crispa) ir iecienīts našķis, un tikpat pazīstams ir arī pats augs, no kura ogas nākušas. Šim krūmam kalni iemācījuši patstāvīgu dzīvi, tamdēļ tas mūsu dārziem ir īpaši piemērots.

Krūmājs no kalnainiem apvidiem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!