Foto: Shutterstock

Krievijas Iekšlietu ministrijas kinologi sākuši apmācīt divus Velsas korgijus, ziņo Ria.ru. Mazā izmēra dēļ korgiji varētu veiksmīgi pildīt meklēšanas uzdevumus un, iespējams, atrast arī kādu kontrabandas preci.

Pagaidām tiek apmācīti divi korgiju kucēni. Viens no suņiem ir divus mēnešus vecs, bet otram pašlaik ir seši mēneši. Ministrija gan pieļauj, ka apmācības var neizdoties un suņi nekļūs par daļu no dienesta, bet "jebkurā gadījumā eksperiments būs diezgan interesants", ziņo ministrijā. Suņu galvenais uzdevums būs saistīts ar konkrētu lietu un pat sprāgstvielu meklēšanu.

Kāpēc izvēlēti tieši Velsas korgiji? Tiek vēstīts, ka suņu mazais augums, kas ir aptuveni 30 centimetri, labi kalpotu kondrabandas meklēšanai zem mašīnām, kur augumā lielākie suņi ne vienmēr var tikt. Taču kinologi pagaidām nav pārliecināti, vai šādu uzdevumu suņi tomēr spēs pildīt.

Ministrijā stāsta, ka suņi vēl ir jāaudzina, jāapmāca un jāpārbauda. Tāpat tiek pieļauts, ka četrkājainie draugi gluži vienkārši nevarētu izturēt slodzi. Ministrijā prognozē, ka par apmācības rezultātiem un suņu gatavību varētu runāt vien nākamajā gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!