Foto: Shutterstock

Lai arī sākotnēji šīs šķirnes kaķi tika gluži vai nievāti, dažu entuziastu dēļ, Singapūras kaķis pat atzīts par nacionālo talismanu. Izteiksmīgās acis, maigais kažoks un neremdināma aktivitāte ir tikai dažas no pazīmēm, kas raksturo šīs šķirnes kaķus.

Kā jau vēsta šķirnes nosaukums, kaķu izcelsme meklējama Singapūrā. Tiek ziņots, ka gan pagājušā gadsimta 70. gados, gan vēl senāk ielās un ielu notekās klaiņojuši kaķi. Tieši šie dzīvnieki, kuru izskatā bija manāmas brūnas nokrāsas, atgādina tādu Singapūras kaķi, kāds tas ir zināms mūsdienās.

Taču kaķu šķirnes attīstībā būtiska loma ir nevis Singapūras iedzīvotājiem, bet gan kādam amerikāņu pārim, kas strādājis Singapūrā. Vēlāk ģimene atgriezusies ASV, sev līdzi atvedot arī Singapūras kaķus. Visi dzīvnieki bija līdzīgi tiem, kādi šobrīd ir Singapūras šķirnes kaķi, un pāris dzīvniekus arī pavairojis, tādējādi gan saglabājot šķirni, gan palielinot to pārstāvju skaitu.

Vēlākos gados šķirni atzinušas vairākas kaķu organizācijas, bet kaķu šķirne savā dzimtenē, proti, Singapūrā, pat atzīta kā nacionālais talismans, lai gan sākotnēji attieksme pret dzīvniekiem, kas klaiņojuši ielās, bijusi noraidoša.

Izteiksmīgais purniņš

Foto: Shutterstock

Kaķa izskats rada ļoti smalka dzīvnieka iespaidu. Kažoka spalva ir īsa, pats kaķis – mazs, taču spalvas krāsa ir brūnīgsnēja. Tiek vēstīts, ka spalva ir maiga un zīdaina.

Singapūras kaķim ir smalka balss, un viņš nav liels ņaudētājs.

Kaķa izskatā izteiksmīgas ir acis un ausis, kas varētu šķist netipiski lielas.

Lai arī dzīvnieks ārēji var radīt maza un vāja, trausla dzīvnieka iespaidu, tā nebūt nav. Draiskās dabas dēļ, Singapūras kaķa ķermenis ir spēcīgs un muskuļots.

Tāpat kaķis ķermeņa uzbūves un arī nokrāsas dēļ varētu atgādināt Abesīnijas kaķi. Tiesa, abas šķines vieno kaķa izteiksmīgās acis un ausis.

Singapūras kaķis gan ir nedaudz mazāks par ierasto mājas kaķa izmēru, taču par to nevajadzētu uztraukties, jo, pirmkārt, kaķi pilnu auguma izmēru sasniedz nedaudz lēnāk, un, otrkārt, pat pieaugot, kaķis ir salīdzinoši mazs.

Dauzoņa arī vecumā

Foto: Shutterstock

Singapūras kaķis ir kā mazs dauzoņa, jo nelielā auguma un ārkārtīgās aktivitātes dēļ kaķis lielāko daļu laika pavadīs, draiski rotaļājoties. Tāpat kaķiem patīk iepazīt vidi un pieķerties savam saimniekam, tāpēc Singapūras kaķis uzskatāms par uzticamu ģimenes mīluli.

Tiesa, šis kaķis nebūs no tiem, kas laiski gulēs, tāpēc saimniekam ar to ir jārēķinās. Ja cilvēks ir iecerējis uzņemties rūpes par mierīgu mājas mīluli, Singapūras kaķis nebūs labākā izvēle. Taču viņš, kā jau vairums mīluļu, labprāt ieritināsies saimnieka klēpī, jo dzīvnieks pat ļoti izbauda kopā būšanu ar ģimenes locekļiem.

Kaķis ir ziņkārīgs un labprāt izpētīs arī to, ko saimnieks dara, cītīgi sekojot viņam. Tāpat tiek vēstīts, ka rotaļību kaķi nezaudē arī vecumā. Bumbiņas dzenāšana vai lēkāšana pa dažādiem augstumiem mājoklī, sagādās prieku kaķim gandrīz tikpat, cik laika pavadīšana kopā ar savu saimnieku.

Raksta tapšanā izmantota informācija no portāliem Cfa.org un Cattime.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!