Kaķis, kam neparasti ātri aug spalva – ar to ir unikāls un interesants Ačums, Kanādas pilsētā Kvebekā dzīvojošs kaķis. Pašlaik viņš ir vienīgais zināmais kaķis, kas sirgst ar neparasto sindromu, taču tas nepadara dzīvnieku par nespējīgu. Kaķa sociālo tīklu profiliem seko tūkstošiem cilvēku, kas ar interesi vēro Ačuma piedzīvojumus.

Persijas šķirnes kaķis Ačums dzimis 2014. gadā, un drīz pēc viņa dzimšanas saimniece sapratusi, ka mīlulis ir pavisam īpašs. Ačuma izskats teju nemaz neatgādina ierasto Persijas kaķi ar saraukto purniņu, jo kaķēns sirgst ar hipertrikozi, sauktu arī par vilkaču sindromu. Tiesa, tas tikai izklausās baisi.

Visā visumā Ačums ir veselīgs un dzīvespriecīgs kaķis, taču iedzimtā sindroma dēļ viņam daudz ātrāk aug spalva, kā arī nagi, kuri tiek pavisam apgriezti.

Garspalvainā kaķa veselība ir veterinārārsta redzeslokā, jo, kā izrādās, Ačums ir vienīgais zināmais kaķis, kas sirgst ar šo sindromu. Tāpēc pat ārsti nespēj paredzēt, cik ilgi mīlulis dzīvos un kāda būs viņa veselība.

Taču četrkājainais draugs neskumst, jo tiek lutināts un lolots. Garā spalva netraucē dzīvniekam arī ēst un spēlēties, turklāt kaķis sevi joprojām pats var mazgāt.

Zīmīgi, ka Ačuma saimniece ir friziere, līdz ar to divus gadus vecajam mīlulim teju vienmēr ir spoža un sakopta spalva.

Kā vēstī informācija mājaslapā Atchoumthecat.com, Ačuma saimniece izveidojusi kaķim veltīto Facebook profilu, jo saderējusi ar savu meitu. Viņa neesot ticējusi, ka profilam būs 100 sekotāju, bet nu jau skaitlis pārsniedz 53 tūkstošus Facebook lietotāju.

Kāds ir Ačuma raksturs? Par viņu tiek rakstīts – smieklīgs kā klauns un ziņkārīgs par visu! Ačumam īpaši patīkot ledusskapja saldētava, kuras skaņas viņš atpazīst un skrien pie tās ikreiz, kad iekārta darbojas. Pūkainajam kaķim patīkot arī ledus un ūdens.

Tāpat kaķis atpazīst dokumentālo raidījumu skaņas un skrien pie televizora. Kaķim īpaši patīkot raidījumi, kas vēstī par dzīvniekiem.

Kāpēc kaķis nosaukts par Ačumu? Kā vēstī informācija mājaslapā, vārds Ačums ir atgādina skaņu, kas veidojas, kad cilvēks šķauda.

Sekot līdzi interesantajam Ačumam var īpaši izveidotajos sociālo tīklu profilos "Facebook" un "Instagram".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!