Spraigi notikumi maija sākumā novēroti ar tiešraides kameru aprīkotajā melno stārķu ligzdā Zemgalē. Tur ligzdā perējošai mātītei uzbrucis svešs melnais stārķis.

Kamēr melno stārķu mātīte perējusi četras oliņas, tikmēr kāds svešnieks ielidojis ligzdā. Abi melnie stārķi sākuši cīnīties, līdz abi teju vai izkrituši no ligzdas.

Tā kā notikums vērots tiešraidē, aktīvi bijuši arī portāla Dabasdati.lv izveidotā foruma dalībnieki, kas izteica bažas par ligzdas traucēkli, vienlaikus priecādamies, ka ar oliņām viss ir kārtībā. Melnais stārķis ligzdā atgriezies pēc aptuveni desmit minūtēm, un oliņu perēšana turpinājās.

Portāls Mansdraugs.lv jau iepriekš vēstīja par traucēkļiem melno stārķu ligzdā. Tajā jau reiz paviesojies kāds svešais stārķis, kas skarbi izraidīts no ligzdas, gan arī nešpetnie kraukļi, kas uzsēdušies uz zara virs ligzdas.

Sekot līdzi notikumiem melno stārķu ligzdā Zemgalē var šeit.

Piedalīties Dabasdati.lv forumā un lasīt citu dalībnieku novērojumus var šeit.

Vienlaikus skatīt visas četras ar tiešsaistes kamerām aprīkotās ligzdas var šeit. Vistu vanagi, gluži kā melnie stārķi, perē četras oliņas, bet zivjērgļi perē trīs oliņas. Savukārt jūras ērgļu pārim šopavasar nav nevienas oliņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!