Foto: AP/Scanpix
Ginesa rekordu grāmatā kā pasaulē vecākais kaķis atzīts siāmietis Skūters no Teksasas, ASV, vēstīts mājaslapā "Guinnessworldrecords". Siāmas kaķis dzimis 1986. gada 26. martā, tātad pavisam nesen nosvinējis savu 30. dzimšanas dienu.

Kā stāsta pasaulē vecākā kaķa saimniece Geila Floida, viņa kopā ar Skūteru (attēlā) bijusi jau no pirmās viņa dzīves dienas. Turklāt kaķis paklausīgi sekojis līdzi Floidai, lai kurp viņa ietu. Skūtera saimniece stāsta, ka arī šobrīd nekas daudz neesot mainījies, jo kaķis joprojām viņu modina sešos no rīta, runājoties un skraidot apkārt. Tāpat četrkājainais draugs savu saimnieci pacietīgi gaida pie durvīm, kad Floida pārnāk mājās no darba.

Kāds ir Skūtera ilgdzīvošanas noslēpums? Floida ir pārliecināta, ka kaķi priecīgu, laimīgu un veselīgu padara dažādas aktivitātes. "Viņam patīk iepazīt jaunas vietas, un viņam patīk cilvēki," stāsta pasaulē vecākā kaķa Skūtera saimniece. Siāmas kaķis Skūters tiek raksturots kā enerģisks, rotaļīgs un aktīvs kaķis, kurš piesaistījis arī daudzu Floidas draugu uzmanību.

Tiesa, Skūtera dzīvē līdz šim bijuši arī vairāki kritumi. Piemēram, kad mazais Skūters bija aptuveni mēnesi vecs, mirusi viņa māmiņa. Taču pirms diviem gadiem, 2014. gada oktobrī, Skūters salauzis vienu no ķepām, un pēc šī notikuma viņš ir veterinārārstu redzeslokā, jo kaķīša veselība īpaši jāuzmana. Taču, kā vēstīts "Guinnessworldrecords" mājaslapā, veterinārārsti Skūteru raksturo kā burvīgu kaķi, kam ir ļoti liela vēlme un spēks dzīvot.

Ticams, ka tagad, būdams pasaulē vecākais kaķis, Skūters tiks vēl jo vairāk lutināts, taču arī līdz šim saimniece Floida cītīgi rūpējusies par savu mīluli. Pēc kārtējās vannošanās reizes Siāmas kaķa kažoks tiek žāvēts ar fēnu, bet ik pārdienas Skūters saņem vienu no saviem mīļākajiem našķiem – gabaliņu vistas.

Kā iepriekšējais pasaulē vecākais kaķis tika uzskatīts teju 27 gadus vecais Kordurojs no Oregonas. Plašāk par laisko Korduroju lasiet šeit. Savukārt pats vecākais reģistrētais kaķis bijis 28 gadus un trīs dienas vecs, nodzīvojot divreiz ilgāku mūžu nekā ierasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!