Uzņēmēja, bijušā politiķa un ministru prezidenta Viļa Krištopana un viņa sievas Aijas ģimenē dzīvo kupls skaits četrkājaino draugu, un visiem doti interesanti vārdi. No kurienes ģimenē ienācis Persiks? Kāpēc Tifānija devusies pie friziera? Kāda ir Bentlija un Beilija iecienītākā nodarbe? Par to stāsta Vilis un Aija Krištopani raidījumā ''Ķepa uz sirds''.

Rītos pirmā uzmanība tiek suņu kompānijai, kura mostas pulksten sešos. Tad Aija viņus palaiž ārpus mājas, lai četrkājainie draugi var izskrieties. Rīta riksi izbauda četri suņi – Tifānija, Mocarts, Bens jeb Bentlijs un Beilijs, taču piektais ģimenes mīlulis Persiks jau ir paguvis izskrieties. Persiks ir mājas sargs, kurš ģimenē ienācis no patversmes.

"Mums rīts sākas gaužām vienkārši," stāsta Krištopanu ģimenes galva. Kamēr četri suņi ir ārā, Persiks jau ir piesiets pie ķēdes, jo suņi savā starpā īpaši labi tomēr nesadzīvo. "Persiks ir ļoti draudzīgs un sirsnīgs, bet tie mazie viņam brūk virsū," paskaidro Vilis.

Mazā pomerāniete pirms filmēšanās pat paviesojusies pie friziera, lai būtu īpaši skaista un sakopta.
Krištopanu ģimenē dzīvo mīluļi ar dažādām rakstura iezīmēm. Aija stāsta: "Mums ir pomerāniete Tifānija, viņa ir no Amerikas." Vilis piebilst, ka Tifānija ir viņu meitas Nikolas suns, bet aizņemtības dēļ suns ir atstāts pie vecākiem, Viļa un Aijas. Saimnieki stāsta, ka mazā pomerāniete pirms filmēšanās pat paviesojusies pie friziera, lai būtu īpaši skaista un sakopta.

Tifāniju Aija raksturo kā priekšnieci, kura ir kārtības un disciplinētības paraugs, bet Mocarts esot nemiera cēlājs un skandālists. Savukārt Beilijs ir mākslinieks, kurš vienmēr no suņu saimes atnāk pēdējais, kamēr lēnām ir apstaigājis visu mājas teritoriju un to izpētījis. "Viņš ir tāds dabas pētnieks," piebilst Aija.

Ja Beilija tēvs Bens būtu cilvēks, tad viņš noteikti būtu policists vai izmeklētājs. Aija stāsta: "No vienas puses, viņš ir ļoti mierīgs un nosvērts, bet tad, kad tiek savā amatā..." Vilis paskaidro, ka suns saož svaigas pēdas vai arī ierauga meža dzīvnieku, kam grib skriet pakaļ un dzīt viņa pēdas. Lai arī suņiem ir mednieka instinkts, saimnieki viņus neraksturo kā klaiņotājus. Ģimenes četrkājainie draugi vienmēr ir saimnieku redzeslokā.

Atminoties, cik tad suņu ģimenē ir dzīvojuši, Vilis saskaita deviņus. "Tik daudz!" smejas Aija.
Aija un Vilis domā, ka mājās pieci suņi ir tieši tas pats, kas ģimenē pieci bērni. Viņi allaž pamana savējos cilvēkus, proti, tos, kas uzņēmušies atbildību par kādu mājdzīvnieku. Cilvēkus, kuriem nav mājdzīvnieku, Aija raksturo kā uzmanīgus, aizdomīgus, pat arī neuzņēmīgus. Viņa salīdzina, ka attieksme daudzbērnu ģimenē un ģimenē ar vienu bērnu arī ir citādāka.

Aijai suņi ģimenē bijuši kopš agras bērnības, un arī Krištopanu ģimenes atvases ir radušas dzīvot kopā ar četrkājainajiem draugiem. Atminoties, cik tad suņu ģimenē ir dzīvojuši, Vilis saskaita deviņus. "Tik daudz!" smejas Aija. Viņa suņus salīdzina ar bērniem, kuri spēlējas un nav ļauni. "Kā mazs bērns viņš piedzimst ar tādu skaistu un baltu skatījumu uz dzīvi. Īstenībā jau suņi ir tādi paši," prāto suņu saimniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!