Foto: Shutterstock
Suņu barības "Dogo" ražotāja AS "Tukuma straume" valdes priekšsēdētājs Aivars Podnieks noliedz, ka ražotā barība būtu kaitīga, turklāt norāda, ka barība Igaunijā nav nopērkama masveidā.

"Aicinām Latvijas Veterinārāstu biedrību (LVB) un to pārstāvošās personas nekavējoties pārtraukt nepamatotu Latvijas ražotāja nomelnošanu! "Dogo" ir droša barība dzīvniekiem un to apliecina Pārtikas un veterinārā dienesta slēdziens "Dogo" barībā nav vielu, kas varētu izraisīt slimību suņiem. Tāpēc droši varam apgalvot, ka "Dogo" ir Latvijā vispārbaudītākā sausā suņu barība," skaidro Podnieks.

Komentējot izskanējušo informāciju par divu suņu barības vada paplašināšanās gadījumiem Igaunijā, uzņēmuma valdes priekšsēdētājs uzsver, ka tas ir nepamatots: " Pirmkārt, uz Igauniju ir eksportētas ļoti maza apjoma "Dogo" pilotpartijas, tamdēļ tā nav nopērkama masveidā. Otrkārt, jau atkal atsevišķas personas izsaka nepamatotus pieņēmumus par saslimšanas gadījumiem."

"Uzskatām, ka tās ir tukšas runas ar mērķi nomelnot "Dogo" produkciju, tamdēļ jau šobrīd par šo absurdo situāciju konsultējamies ar juristiem un neizslēdzam iespēju griezties pie tiesībsargājošām institūcijām, lai izmeklētu šo organizēto kaitniecību," informē Podnieks.

Jau vēstījām, ka LVB ir vērsusies Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādē, lūdzot veikt saslimšanas situācijas analīzi. Vienlaikus LVB informēja par diviem suņu barības vada dilatācijas slimības gadījumiem Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!