14 Humbolta pingvīniņi turpmākos trīs mēnešus būs apskatāmi Rīgas Zooloģiskā dārza Flamingu mājā, kur putnus varēs apskatīt ikviens zoodārza apmeklētājs. Ievietotajā video redzams, ka pingvīni jau bauda peldes baseinā un gardās zivis.

23. maija vakarā Rīgas Zooloģiskajā dārzā ieradās 14 Humbolta pingvīni. Šeit tie uzturēsies trīs mēnešus ilgu karantīnas laiku līdz septembra sākumam, pirms aizceļošanas uz Āziju, stāsta zoodārza pārstāvji.

Foto: Publicitātes foto
Rīgas zoodārzā apmeklētāji turpmākajos mēnešos varēs vērot četrus pieaugušus putnus (divus tēviņus un divas mātītes) un 10 jaunuļus, kuri šķīlušies 2014. gadā (dzimumgatavību tie sasniedz trīs gadu vecumā).
Foto: Publicitātes foto
Lai uzņemtu pingvīnus, Flamingu mājas ibisu ziemas telpu rūpīgi sagatavoja atbilstoši karantīnas nosacījumiem un pingvīnu īslaicīgas turēšanas prasībām. Tajā ir uzstādīti kondicionieri, kas telpā uzturēs pastāvīgu no +10°C līdz +15°C temperatūru. Telpas sienas ir pārklātas ar viegli kopjamu materiālu.
Foto: Publicitātes foto
Putni pēc atbraukšanas jūtas labi. Pirms izlaišanas jaunajās telpās, zooloģiskā dārza vetārsts un zoologi rūpīgi aplūkoja un pārbaudīja katru pingvīnu. Pārcietuši medicīnisko apskati, pingvīni ātri sapulcējās grupā un pēc neilga laika droši metās baseinā, lai baudītu draisku peldi pēc teju 20 stundu ilgā ceļojuma transporta kastēs. Visu karantīnas laiku pingvīni saņems profilaktiskus medikamentus pret dažādām slimībām. Pingvīnu barošanai sagādātas labas kvalitātes 14-17 cm garas siļķes. Putnu barošana notiks vairākas reizes dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!