Foto: Vida Press
Gan draiska skraidīšana, gan apātija raksturīga kaķiem, kas apēduši pat nelielu daudzumu baldriāna. Taču līdzīgu efektu četrkājainajos draugos rada arī kaķumētra, kas īpaši populāra ir ASV. Tur kāds fotogrāfs fiksējis kaķu amizantās un interesantās purniņa izteiksmes, nobaudot šo augu.

Nav noslēpums, ka kaķumētra, līdzīgi kā baldriāns, ir ārstniecības augs, kas tā lietotāju nomierina. Četrkājainie draugi kaķumētras ietekmē var sākt draiskoties, skraidīt pa māju, kā arī, tieši pretēji, kļūt necerēti mierīgi un miegaini.

Foto: Vida Press
Fotogrāfs Endrjū Martila, kas specializējies dzīvnieku fotografēšanā, izveidojis īpašu projektu, kurā iekļāvis ainiņas no dzīves, un to galvenajā lomā ir kaķi un kaķumētra. Kā portālam "Vida Press" stāsta Martila, par pamudinājumu pievērsties nomierinošo kaķumētru izraisītajam efektam kalpojis drauga kaķis, kuru Martila sauc par atkarīgu no šī auga.
Foto: Vida Press
Martila novērojis, ka kaķim patīk gan vārtīties pa kaķumētrām, gan tās ēst, un tas ir vecinājis visamizantāko fotogrāfiju tapšanu. Redzot, kā kaķumētra ietekmē kaķi, fotogrāfs arī turpmāk novērojis līdzīgas darbības vēl citos kaķos. Turklāt daudziem kaķiem ir arī kopīgas iezīmes, proti, mīluļi bieži vien pēc kaķumētras apēšanas strauji pagroza galvu. Tas arī ir viens no brīžiem, kad Martila uzņem visvairāk fotogrāfiju.
Foto: Vida Press
Kaķu fotogrāfijās, kas apkopotas īpašajā projektā, redzami gan paša fotogrāfa, gan viņa klientu mīluļi, kuri pārsvarā ir divus līdz septiņus gadus veci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!