Foto: Shutterstock
Humbolta pingvīni ir izmirstoša putnu suga, taču tās pārstāvjus neilgi var vērot arī Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Šiem putniem ir arī savas raksturojošās īpašības, piemēram, zīmīgais vārds un rozā nokrāsas izskatā.

Maija nogalē Rīgā ieradās un trīs mēnešus uzturēsies 14 Humbolta pingvīni, kuri Rīgas Zooloģiskajā dārzā pavadīs karantīnas laiku. Vēlāk pingvīnu bariņš dosies uz Āziju, bet pagaidām zoodārza apmeklētājiem tiek piedāvāta unikāla iespēja pavērot Latvijā neparastos dzīvniekus, kuri Rīgas Zooloģiskajā dārzā pastāvīgi neuzturas.

Kā vēsta zoodārza pārstāvji, Humbolta pingvīni savvaļā sastopami Dienvidamerikas rietumu piekrastē no Čīles līdz Peru, Humbolta straumes auksto ūdeņu zonā. Augumā tie sasniedz 56-66 cm, bet svars – ap 4,5 kg. Barību, lielākoties nelielas bara zivis – anšovus un sardīnes – meklē piekrastes ūdeņos. Ēd arī kalmārus un vēžveidīgos. Medī parasti līdz 60 m dziļā ūdenī, bet ir novēroti gadījumi, kad barību meklē arī 150 m dziļumā. Humbolta pingvīni ir veikli peldētāji un spēj sasniegt ātrumu līdz 32 km/h. Viņiem ir lieliska redze gan zem ūdens, gan uz sauszemes.

Foto: Publicitātes foto
Kāpēc Humbolta pingvīniem ir tieši tāds nosaukums un kāpēc šie putni nosarkst? Piedāvājam piecus faktus par šīs sugas pingvīniem.

Pētnieka vārds

Foto: Shutterstock

Putni pārsvarā nemigrē

Foto: Shutterstock

Putni nosarkst

Foto: Shutterstock

Mazuļi izšķiļas guano

Foto: Shutterstock

Pingvīnu skaits sarūk

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!