Latvijas Nacionālā teātra aktieris un grupas "Gapoljeri" solists Kristians Kareļins rūpējas par diviem kaķiem un suni, lai arī pats ir ļoti aizņemts darbos. Četrkājaino draugu saimnieks apgalvo, ka tieši dzīvnieki viņam ļauj sakārtot domas un uz mirkli aizmirst ikdienas raizes. Raidījums "Ķepa uz sirds" dodas ciemos pie aktiera.

Aktierim dzīvnieki bijuši jau kopš agras bērnības. Viņš uzskata, ka dzīvnieka izvēlē noteicošais faktors ir pirmais kontakts un sajūta, ka tas tiešām ir īstais. Tā notika arī ar Kristiana runci Bosi, kurš no visa pārējā kaķu bara "uzprasījies".

Savukārt suni Kristians plānoja ņemt no dzīvnieku patversmes, taču dzīve viesa savas korekcijas. Kā aktieris stāsta – nebija klikšķa un sajūtas, ka tas būtu viņa suns. Taču pavisam drīz jau Kristians ticis pie mīlules Versijas jeb Versas, kā viņu mīļi dēvē saimnieks.

Ja Bosis un Versa bija plānoti mājas mīluļi, tad otra kaķēna ienākšana ģimenē bija gluži vai likteņa pirksts. Kristians stāsta, ka kāds cilvēks kaķēnu bija iemetis kāpņutelpā. Mazajam dzīvnieciņam bija veselības problēmas, pūžņojošas acis. Kristians nolēmis kaķītim dot savas mājas.

Mīliet savus dzīvniekus, jo jūsu dzīvnieki jūs mīl!
Kristians Kareļins, aktieris
Šobrīd dzīvnieku trijotne sadzīvo ļoti labi, taču sākumā bijušas bažas par suņa attieksmi pret kaķiem un otrādi. Gan suns kaķus, gan kaķi suni ir pieņēmuši. Kristians atminas gadījumu, kad suņu meitene Versija gandrīz vai uzbrukusi kaķim Bosim, taču aktieris sapratis – laikam kaķim šādas spēles pat patīk, jo projām dzīvnieks nav mucis.

Kristians atklāj, ka dzīvnieki ir liela atbildība, tāpēc ne reizi vien ir atcēlis plānus, lai četrkājainajiem draugiem veltītu savu uzmanību. Aktieris stāsta, ka viņam nākas ievērot disciplīnu, jo suns jāved ārā vismaz divreiz dienā, tāpēc ir jābūt mājās gan no rīta, gan arī vakarā.

Dzīvnieki aktiera dzīvē ir tie, kas ļauj nedomāt par ikdienas raizēm un sniedz neatsveramu mīlestības devu. Viņš vairs nespēj iedomāties savu dzīvi bez dzīvniekiem. Kristians pieļauj – pat ja pašam šobrīd nebūtu dzīvnieku, droši vien viņi būtu kādam draugam vai arī pats brauktu uz patversmi staigāt ar suņiem. "Vajag to kontaktu," pamato aktieris.

"Mīliet savus dzīvniekus, jo jūsu dzīvnieki jūs mīl!" novēl aktieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!