Foto: Dzīvnieku patversme "Mežavairogi"
"Tas noteikti sākās ar vienu vai diviem putniem..." rakstīts dzīvnieku patversmes "Mežavairogi" profilā portālā "Facebook". 9. jūnijā no kāda dzīvokļa Rīgā izņemti 198 baloži.

"Un te mēs redzam rezultātu – attēla kvalitāte nav teicama, jo spalvu mākoņi un putekļi no izkārnījumiem padarīja neiespējamu labāku kadru, taču priekšstatu var gūt," savā feisbuka ierakstā spriež patversmes pārstāvji.

Patversmes vadītāja Danuta Priede portālam "MansDraugs" norāda, ka palīdzību izķert putnus patversmei lūdza Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvji, bet putnu attīstības vēsture nav zināma.

Dzīvoklī, kur valdīja antisanitāri apstākļi, kopā ar teju 200 putniem dzīvojusi kāda kundze, un ir pamatotas aizdomas, ka arī sievietei var būt radušās veselības problēmas, elpojot netīro gaisu.

"Dzīvniekiem tiks veikti izmeklējumi uz vīrusu infekcijām, lai mēs zinātu, vai viņi ir veseli. Simptomi liecina par to, ka viņiem varētu būt dažādas saslimšanas," stāsta Priede.

Uz kādas "Facebook" lietotājas jautājumu, vai putnus nevarēja vienkārši palaist brīvībā pa logu, patversmes pārstāvji atbildējuši: "Baloži ir turēti nebrīvē vienā vietā, šaubos, vai kaimiņi būs priecīgi, ka 200 baloži tupēs uz palodzēm." Šobrīd putni atrodas dzīvnieku patversmē "Mežavairogi", un Priede apstiprina – ar šādu gadījumu patversmes darbinieki sastopas pirmo reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!