Foto: Shutterstock
Pastaiga pie pavadas vai priekšmetu atnešana - to visu var iemācīt arī kaķim. Lai arī ir ierasts, ka dzīvnieki pārsvarā mīt mājoklī, laiski pavadīdami laiku, dažas kaķu šķirnes tomēr nesmādē iespēju parādīt savas spējas.

Kamēr dažas kaķu šķirnes ir īpaši mierīgas un nesteidzīgas, nosakāms, kuru šķirņu pārstāvjus visbiežāk izdodas veiksmīgi apmācīt un kuri vairākkārt ir pierādījuši savas prasmes. Tāpēc dzīvnieku speciālists Mārtijs Bekers portālā "Vetstreet" piedāvā piecas kaķu šķirnes, kuras raksturo augsts apmācību līmenis.

Abesīnijas kaķis

Foto: Shutterstock
Slaidā un atlētiskā auguma kaķis ir gan gudrs un attapīgs, gan arī drosmīgs. Turklāt cilvēku mīlestību šīs šķirnes mīluļi bieži vien iegūst arī ar ārkārtīgi patīkamo raksturu un pieķeršanos cilvēkiem, kas nespēj palikt nepamanīta.

Speciālists raksta, ka Abesīnijas kaķi veiksmīgi izdodas, piemēram, apmācīt pārvietoties pie pavadas. Tādēļ šīs šķirnes mīluļu īpašnieki var pat doties cilvēkos, līdzi ņemot arī savu četrkājaino draugu, kas noteikti piesaistīs ne mazumu interesentu. Galu galā, parasti tie ir tieši suņi, kas pārvietojas pie pavadas, nevis kaķi!

Amerikas īsspalvainais kaķis

Foto: Shutterstock
Gudrie, attapīgie, tolerantie, jaukie kaķi, kas viegli piemērojas jaunām situācijām, ir vieni no cilvēku mīluļiem ne tikai nosaukumā ietvertajā ASV, bet arī daudzviet citur pasaulē. Tiek vēstīts, ka kaķi ir ļoti lieli pētnieki, īpaši tad, ja jānovēro cilvēka darbības. Tā iemesla dēļ kaķi arī ļoti daudz ko apgūst un saprot.

Amerikas īsspalvainajam kaķim var iemācīt ne tikai pārvietoties pie pavadas, bet gan arī paklausīt dažādām komandām un lūgt, piemēram, sēdēt vai nākt pie saimnieka.

Zīmīgi, ka šis var būt viens no tiem kaķiem, kas nagu asināšanu tik tiešām iemācīsies veikt pret īpašo skrāpējamo dēlīti, nevis pret dīvāna malu.

Bengālijas kaķis

Foto: Shutterstock
Kur vien būs iespējams dabūt ūdeni, tur klāt, ticams, būs arī Bengālijas kaķis. Slapjums šim mīlulim nav svešs, tāpēc dzīvnieks var pat iemācīties, kā atvērt krānu, lai pa to parādītos ūdens strūkla.

Bengālijas kaķis ir ziņkārīgs, tāpēc mājoklī reti kura vieta būs viņa neizpētīta. Saimniekam jau laikus jāsaprot, ka šis kaķis nebūs vis laisks mājas mīlulis, bet gan aicinās asināt prātu arī cilvēkam, kuram būs jāizdomā kāda nodarbe, ar ko aizpildīt kaķa brīvo laiku.

Ja mīlulim trūks darāmā, var gadīties, ka kaķis kļūs nešpetns un sāks darīt nedarbus, piemēram, rakāties pa saimnieka lietām, lai atrastu ko sev interesantu. Bengālijas kaķi var iemācīt pārvietoties pie pavadas, kā arī atnest aizmestu mantiņu.

Savannas kaķis

Foto: Shutterstock
Skaistulis, turklāt vēl arī ļoti gudrs! Tas raksturo Savannas kaķi. Šis mīlulis ikdienā ir arī diezgan prasīgs, jo viņam nepieciešamas nemitīgas nodarbes, ar ko asināt savu prātu.

Tā kā Savannas kaķis ir ļoti atlētisks un enerģisks, vēlams, lai mājoklī mīlulim būtu pieejami dažādi augstumi, piemēram, plaukti, pa kuriem dzīvnieciņam būtu atļauts kāpelēt. Tādējādi kaķim būs ne vien azarts uz tiem uzkāpt, bet arī tiks uzlabota dzīvnieka fiziskā forma.

Līdzīgi kā iepriekšējie kaķi, arī Savannas kaķis labi pakļaujas apmācībai pārvietoties pie pavadas.

Siāmas kaķis

Foto: Shutterstock
Populārie mājdzīvnieki ir ļoti ziņkārīgi kaķi, kuri nodarbinās arī saimnieka prātu. Siāmas kaķis ļoti grib būt klāt savam saimniekam, taču arī cilvēkam jāpadomā, lai kaķim būtu interesanti, kamēr mīlulis mājoklī ir viens. Protams, mazie nedarbi nav sveši arī siāmietim, taču noteikti ieteicams parūpēties par rotaļlietām, kas aizņems Siāmas kaķa brīvo laiku.

Pastaigas pie pavadas, aizmestas bumbiņas atnešana un pat daži triki - tas viss siāmietim ir pa spēkam. Taču te jāpiepūlas arī saimniekam, jo kaķi tomēr nav suņi un ar apmācību var veikties lēnāk. Taču nevajag nolaist rokas, jo rezultāti noteikti būs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!