Vairāk nekā 80 miljoni skatījumu – un tas viss pie viena video ar draisku suņuku! Mīlulis Badijs ar savu aizrautīgo rotaļāšanos piesaistījis vairāku miljonu cilvēku uzmanību, taču arī bez kritikas te neiztikt. Citi lietotāji izsaka piezīmes par to, ka suņa saimnieki paši ar mīluli nespēlējas.

Kā vēsta portāls "Huffington Post", video redzams adoptēts suņuks Badijs no Kanādas pilsētas Toronto. Apķērīgais dzīvnieks rotaļājas ar īpašu ierīci, kas tālumā aizmet bumbiņu, kurai četrkājainais draugs aizrautīgi skrien pakaļ. Turklāt amizanta ir arī Badija gaidīšana, kamēr ierīce aizmet bumbiņu, jo draiskulīgais suņuks nepacietīgi lēkā uz vietas.

Badija saimniece Renija Berčarda atklājusi: "Tiklīdz viņš iemācījās, kā ar to jāspēlējas un kā viņš pats var to izmantot, Badijs bija sajūsmā. Viņš ir gandarīts, ka pats to var izdarīt, un, manuprāt, tas viņu sajūsmina visvairāk. Bet viņam patīk arī gaidīšanas laiks."

Lai arī video ar suņuka darbībām ir neparasts un aizraujošs, daudzi cilvēki viņa saimnieci Berčardu jau kritizējuši par to, ka tā nav atbildīga saimnieka rīcība – vienatnē atstāt suni ar spēlēm, pašam tajās neiesaistoties. Tikmēr Badija saimnieki īpaši izveidotajā profilā "Buddy The Rescue Dog", kas veltīts suņukam, paskaidrojuši, ka mīlestība, kopīgas rotaļas un komunikācija nekādā gadījumā nav aizstājama un ka to neizdarīs pat šāda rotaļu ierīce.

Tāpat cilvēki uztraukušies, ka bumbiņas ķeršana ir vienīgā aktivitāte, ar kuru savā dzīvē nodarbojas Badijs. Arī te saimnieki mierina, sakot, ka sunim enerģijas līmenis ir ļoti, ļoti augsts un ka dzīvniekam nepieciešamas aktivitātes gan ar saimnieku, gan bez.

Video fragmentu, saprotams, kāds ir arī nofilmējis, bet daudzi tā skatītāji vienalga uzskata, ka suns ir atstāts bez uzraudzības. Saimnieki atbildējuši, ka suni noteikti nedrīkst atstāt vienatnē, īpaši tad, ja norisinās spēles. Suns var pēkšņi saļimt no noguruma vai slāpēm,ko izraisa aktivitātes, tāpēc saimniekam pašam jāspēj saprast, kad spēlēm ir gals.

Portālā "Facebook", kur video ievietots vispirms, tas jau skatīts vairāk nekā 80 miljonus reižu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!