Foto: Shutterstock
Etnas čirneko šķirne ir tā, par kuras mīluļiem nekas daudz nav zināms, lai gan viņi vai viņu senči novēroti jau gadsimtos pirms mūsu ēras. Taču dažas pazīmes gan ir pavisam skaidras – suņi ir izcili mednieki, gudri mājas mīluļi un novērojami galvenokārt brūnos toņos.

Etnas čirneko, saukts arī par sicīliešu kurtu, vizuāli atgādina citu šķirņu kurtus, lai gan ir augumā nedaudz mazāks. Suns radies Itālijas teritorijā, no kurienes, saprotams, radies arī šķirnes nosaukums. Etnas čirneko vārdā iekļauts vulkāna nosaukums, turklāt tas atrodas Sicīlijas salā, no kuras radies čirneko otrs nosaukums. Tiek vēstīts, ka Etnas čirneko senči attēloti uz sicīliešu monētām jau trešajā gadu tīkstotī pirms mūsu ēras.

Suns pazīstams ar lielisku spēju medīt trušus un zaķus. Tiek pat minēts, ka suņa nemanāmie soļi un spēja pielavīties medījumam ļauj čirneko notvert pat putnus, kas var spēji aizlidot.

Oficiālu atzinību Etnas čirneko guvis vien pēdējo gadu laikā, kad to atzinušas dažādas suņu organizācijas, tostarp Amerikas Kenelklubs.

Viegli apmācāms, bet reizēm neatkarīgs

Foto: Shutterstock

Raksturīgā krāsa

Foto: Shutterstock

Reti sastopami

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!