Jau pāris mēnešus salaspilieši cītīgi seko līdzi kādai gulbju ģimenītei. Turklāt pilsētā populārie putni pat kļuvuši par satiksmes dalībniekiem, piesaistot ne viena vien autovadītāja uzmanību.

Salaspils novada domes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Balcerbule "Mans Draugs" norāda, ka pilsētas iedzīvotāji respektē mazos gājējus un ka putni ielas šķērso ļoti organizēti: "Salaspilieši ir iemīļojuši pilsētas centrā esošo dīķu iemītniekus, kopā ar bērniem itin bieži dodas tos aplūkot un arī pacienāt. Pavasarī visi ar interesi vēroja, kā ligzdu vij gulbju pāris, tad iejūtīgi sekoja līdzi notikumiem, kad gulbju meitenei bija nepieciešama glābēju un vetārstu palīdzība, savukārt jūnija beigu priecīgā ziņa bija, ka, neraugoties uz dēkainajiem gulbju ģimenes piedzīvojumiem, ir izšķīlušies mazuļi."

Kā norādīts novada mājaslapā, nesen gulbju mammai bijusi nepieciešama palīdzība, jo lielais putns sapinies stingrā auklā. Ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Beinerta klīnikas palīdzību gulbis no auklas atbrīvots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!