"Kaķa eiforija," video fragmentu nosaukusi tā autore Terēza Buloka. Video, kas ievietots "YouTube", iemūžināta kāda neparasta kaķa un makaka darbība.

Javas makaks Bags ir 16 gadus vecs primāts, kuram patīk blusot kaķenīti Snikeru. "Snikera ir septītajās debesīs," par četrkājainā drauga labsajūtu raksta abu dzīvnieku saimniece Buloka.

Kā jau mērkaķis, Bags sāka kaķenītes kažokā meklēt blusas. Pārsteidzoši, ka Snikerai pret šo darbību nebija nekādu iebildumu, jo visu laiku kaķenīte mierīgi gulēja. Dzīvniekam netraucēja pat tas, ka makaks reizēm darbojās gar kaķa purniņu un vieglītēm pasita pa kaķi.

"Gluži kā skaistuma karaliene, kas tikko bijusi skaistumkopšanas salonā," kaķa piedzīvoto procedūru salīdzina Buloka.

Jāpiebilst, ka Bags un Snikera laiku viens otra kompānijā pavada jau diezgan sen. Pērn, 2015. gada jūnijā, "YouTube" tika ievietots līdzīgs video ar makaku, kas meklē blusas kaķa kažokā. "Viņi guļ kopā, sēž kopā, ēd kopā, kāpj kokos kopā un kopj viens otru," toreiz par abu dzīvnieku draudzību rakstīja Buloka.

Terēza Buloka darbojas organizācijā "Misfitland", kurai pieder liela teritorija un kurā mīt vairāki Javas makaki. Viņa atgādina, ka šie dzīvnieki nebūt nav ikviena cilvēka mājdzīvnieki, lai arī pēc izskata primāti ir mīlīgi. Buloka raksta, ka makakiem nepieciešamas rūpes un plaša teritorija, kurā viņi jūtas vislabāk. Dzīvnieku saimnieces sapnis esot izveidot vietu, kur primātiem būtu vislabākā dzīve un kur viņi justos lieliski, pretēji zoodārziem vai laboratorijām, kur dzīvniekus izmanto savtīgiem mērķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!