Tors, Mīce un Veiro – par šiem četrkājainajiem draugiem rūpējas bijušais Ceļu policijas priekšnieks Edmunds Zivtiņš. Raidījumam "Ķepa uz sirds" viņš pastāsta, kāda loma mājoklī ir katram no mīluļiem un kurš dzīvnieks ieņēmis galveno lomu ģimenē.

Tors un Veiro Zivtiņa ģimenē ienāca neilgi pēc tam, kad mūžībā devies iepriekšējais mīlulis – rotveileru puika Otiņš. Saimnieks atzīst, ka pirmajos mēnešos Veiro salīdzinājis ar Otiņu un mēģinājis jaunajā sunītī saskatīt rotveilera atspulgu.

Savukārt mazais Tors ģimenē ienāca gandrīz vai vienlaikus ar Veiro. Zivtiņš paskaidro, ka gribējis, lai mājās ir viens mazs sunītis, kas galvenokārt dzīvojas pa iekštelpām un uztur kompānijas garu. "Viņš ir aktīvs, ar viņu var paspēlēties, tajā pašā laikā viņš ir ļoti pazemīgs. Visas īpašības, kas viņam ir, ir ļoti patīkamas," saka bijušais Ceļu policijas priekšnieks.

Lai arī varētu šķist, ka barveža loma mājoklī tikusi kādam no suņiem, patiesībā tā nemaz nav. Galvenā mājoklī ir tieši kaķene Mīce. "To mazo [suni] viņa vispār galvā neņem," mīluli raksturo Zivtiņš, piebilstot, ka tieši kaķene ir mājas vecākā četrkājainā iemītniece. "Viņai uzskats ir tāds, ka visi pārējie ir pakārtoti, to skaitā arī cilvēki, protams." Mīce esot arī diezgan izvēlīga, pati prasa ēst un vienmēr grib tikai svaigu pārtiku. Tāpat Mīce uzstāj, lai visi ģimenes locekļi ievēro viņas tiesības.

Lai gan daudzās ģimenēs dzīvnieki ir līdzvērtīgi cilvēkiem, Zivtiņš uzskata, ka tas nav pareizi. Jāpastāv hierarhijai, kuras augšgalā jāatrodas cilvēkam. "Protams, dzīvnieku "apbižot" nedrīkst, viņu ir jāciena un viņiem ir jādod, cik nu tu daudz vari, bet tā, lai viņi pa galvu staigā – to nevaru pieļaut," pārliecināts ir Zivtiņš.

Cilvēki saka, ka rotveileri ir agresīvi asinssuņi, uzbrūk un sakož. Es domāju, ka tas viss ir saistīts ar audzināšanu. Ar viņiem jābūt diezgan striktiem, tajā pašā laikā viņi ir jālutina.
Edmunds Zivtiņš
Paklausību viņš uzskata par ļoti svarīgu posmu ceļā uz veiksmīgu sadarbību starp suni un saimnieku. Tas ir īpaši svarīgi, ja ģimenes mīlulis ir nopietnais rotveilers. "Cilvēki saka, ka rotveileri ir agresīvi asinssuņi, uzbrūk un sakož. Es domāju, ka tas viss ir saistīts ar audzināšanu. Ar viņiem jābūt diezgan striktiem, tajā pašā laikā viņi ir jālutina," tā Zivtiņš.

Vasarā dzīvnieku saimnieks ar abiem suņiem bieži kopā dodas peldēties uz jūru, bet ar mazo Toru ir kopīgs kāds ikdienas rituāls. "Skaidrs, ka ziņas jāskatās kopā! Viņš ir gatavs jebko skatīties, ka tikai iekšā, uz dīvāna un zem segas," smejas Zivtiņš.

Mēdz teikt, ka suns un kaķis ir labākie stresa noņēmēji. Toru Zivtiņš gan nesauktu par nomierinošu sunīti, jo viņa sirsniņa sitas ļoti strauji un pats mīlulis ir diezgan silts. Savukārt kaķis, kas murrā un ir flegmatisks, nomierina, piekrīt trīs mīluļu saimnieks. Ģimenē katram dzīvniekam ir sava loma – kamēr kaķis palīdz rast relaksējošu mieru, tikmēr abi suņi dod pozitīvu enerģijas lādiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!