Vai zināt, kāds ir prieks, pirmo reizi saskaroties ar ūdeni? To var novērot "YouTube" ievietotajā video, kurā redzams, kā nesen dzimis zoodārza dzīvnieciņš bauda ūdens priekus.

Ūdens prieki arī dzīvnieku valsts pārstāvjiem nav sveši. To pierāda ziloņpuika Elijs, kas mīt Dalasas zoodārzā ASV. 14. maijā dzimušais zilonēns pirmo reizi saskāries ar tik lielu daudzumu ūdens, tāpēc zoodārza darbinieki nolēmuši jaunajam dzīvnieciņam nodrošināt salīdzinoši mazu piepūšamo baseinu, kurā iepildīt ūdeni un ļaut mazulim papriecāties.

Divus mēnešus vecais Elijs pierādīja, ka no ūdens nevairās un labprāt pavada laiku, plunčājoties pa mazo baseinu. Zoodārza darbinieki vēsta, ka ar laiku baseins, protams, paliks lielāks, jo arī pats zilonēns strauji aug. Taču drošības pasākumu dēļ darbinieki nevarēja uzreiz palaist mazuli lielākā baseinā. Turpmāk gan Elijam zoodārzā tikšot nodrošināta regulāra plunčāšanās un ūdens prieku baudīšana.

Ūdens priekus izbauda zoodārza dzīvnieciņi dažādās pasaules malās. "MansDraugs" jau vēstīja par melno lāci Oregonas zoodārzā, kas draiskojās ūdens baļļā, savukārt pa nelielo baseinu plunčājās Rīgas zoodārzā nonākušie Humbolta pingvīni, kas zoodārzā būs apskatāmi līdz septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!