Nespried par grāmatu pēc tās vāka – tādu mācību daudziem cilvēkiem devis kaķis Botokss, kas dzīvo ASV. Neparastajā vārdā nosauktais mīlulis izglābts no dzīves nepiemērotos apstākļos, un viņa saimniece pastāsta, kāda ir dzīve kopā ar bezspalvainu kaķīti.

Kaķa Botoksa saimniece "Boho Chicken" raksta, ka būt par bezspalvaina kaķa "mammu" esot ļoti īpaši. Kaķītis ir ļoti mīlīgs un aktīvs, kas ir raksturīgi teju vai visiem kailajiem mīluļiem. Botokss šobrīd ir sešus gadus vecs runcis, taču savas dzīves pirmos gadus pavadījis būrī, kur viņu turējusi Botoksa iepriekšējā saimniece. Kad pašreizējā saimniece, kuras vārds netiek nosaukts, devās mācīties uz koledžu, nolēmusi kaķi ņemt sev līdzi.

"Botokss ir mans prieks un lepnums. Es sociālajos tīklos saņemu tik dažādus viedokļus par viņu un viņa izskatu. Viņš ir vismīļākais un īpašākais kaķis uz pasaules, un es tā nesaku tikai tāpēc, ka viņš ir mans!" raksta Botoksa saimniece, piebilstot, ka kailais runcis pārvērš teju katru cilvēku, kas gadās viņa ceļā, un liek ikvienam iemīlēt īpatnējā izskata murrātāju.

Tiesa, tas, ka mīlulis ir bez spalvām, nenozīmē, ka viņa kopšanā nav jāiegulda pūles. Saimniece raksta, ka divas vai pat trīs reizes nedēļā viņa Botoksu mazgā. Īpaša uzmanība un kopšana jāpievērš kaķa austiņām un degunam, jo tur mēdzot uzkrāties daudz netīrumu. Saimniece paskaidro, ka kaķa kopšanā izmanto kokosriekstu eļļu, kas palīdz ādai kļūt maigākai. Reizēm viņa liek lietā arī lavandu, kas kaķīti nomierina. Savukārt austiņu tīrīšanai saimniece izvēlas tējas koka eļļu.

Uzņemoties rūpes par bezspalvainas šķirnes kaķīti, jārēķinās, ka kaķi vienalga laizīs un mazgās savu ādu, kur uzkrājas eļļiņas. Tas reizēm var izraisīt caureju. Turklāt mīluļu vēders ir ļoti jutīgs pret vismazākajām ēdienkartes izmaiņām, tāpēc rūpīgi jāapsver tās saturs.

Bezspalvaino šķirņu kaķi, piemēram, sfinksi un reksi, var būt ļoti dārgi, tāpēc Botoksa saimniece iesaka kaķīšus adoptēt, ja ir tāda iespēja. "Adoptēšana ir dzīvības izglābšana, un tā vienmēr ir labāka izvēle! Ja es nebūtu adoptējusi Botoksu, viņš, iespējams, joprojām dzīvotu būrī," tā saimniece. "Lai arī es domāju, ka viņš ir skaists, Botokss daudziem cilvēkiem ir iemācījis nespriest par grāmatu pēc tās vāka."

"Es nevarētu vēlēties vēl mīlīgāku mājdzīvnieku. Viņš ik nakti guļ kopā ar mani un seko man līdzi uz katra soļa. Es nezinu, ko darītu bez viņa!" priecājas saimniece.

Sekot līdzi kaķa Botoksa ikdienai var "Instagram" profilā. Tajā var vērot Botoksa un maltipū (Maltas sunīša un pūdeļa jauktenītis) Lulu saticīgo dzīvi kopā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!