Arī suns var dot palīdzīgu ķepu cēla mērķa vārdā, un to šis video lieliski pierāda. Izpildot vingrinājumu kopā ar policijas kinologu, suņuks Montijs pievērsis arī vairāku cilvēku uzmanību problēmai, kas skar gan ASV, gan Lielbritāniju.

Policijas "Avon and Somerset Constabulary" pārstāvju ievietotajā "Facebook" video redzams, kā darbinieks kopā ar dienesta suni vairākas reizes izpilda vingrinājumu. Patiesībā skaitlis ir diezgan skaidrs – policists Stīvs Hopvuds izpilda 22 piepumpēšanās reizes, tādā veidā atbalstot 22 dienas ilgo akciju, kuras mērķis ir piesaistīt uzmanību veterānu pašnāvībām. Cilvēki, kuri savas dzīves laikā cīnījušies par drošību, mēdz saskarties ar posttraumatisko stresu, kas nereti ir iemesls daudzo cilvēku pašnāvībām.

Tāpēc Hopvuds, kas policijā strādā arī kā kinologs, kopā ar suni nofilmēts akcijas devītajā dienā. Suņuks Montijs paklausīgi izpilda filmētāja komandas, te pieceļoties kājās, te atkal pietupjoties.

Tiek vēstīts, ka teju ik dienu 22 veterāni ASV izdara pašnāvību. Arī Lielbritānijā ir ļoti augsts pašnāvību līmenis īpaši to vīriešu vidū, kas vēl nav sasnieguši 45 gadu vecumu.

Video skatīts jau vairāk nekā divus miljonus reižu. "Facebook" lietotāji komentāros pie video raksta, ka policijas pārstāvju, to starpā arī suņa, piedalīšanās tik cēla mērķa akcijā ir apsveicama. Ziņots, ka video nonācis arī pasaulslavenu mediju redzeslokā un ka policists Hopvuds un dienesta suns Montijs paviesojušies arī "BBC" raidījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!