Arkanzasas pilsētas policijas darbiniekiem Džeisonam Legleiteram un Veidam Hamondam 8. jūlijs būtu parasta diena, ja viņu ceļā negadītos kāds īpašs gadījums, liecina "Facebook" ievietotā informācija. Abi vīrieši, pildot dienesta pienākumus, izglābuši kādu nelaimē nonākušu sunīti.

Kā jau tas policijas ikdienā notiek, nākas saskarties ar dažādiem likumpārkāpējiem, un tā bijis arī saulainajā 8. jūlija dienā, kad policisti izsaukti uz vietējo veikalu Arkanzasas pilsētā Kanzasas štatā ASV. Kad policisti aizturējuši veikala zagli un ievietojuši aizturēto personu policijas automašīnā, veikala darbinieks vērsa policistu uzmanību uz stāvvietā esošo automašīnu, pie kuras pa priekšējā sēdekļa atvērto logu karājās pavadā ieķēries suņuks. Dzīvnieks pavadā būtu pakāries, ja mīluli laikus nepamanītu veikala darbinieki un policija.

Četrkājainais draugs karājies pavadā, bijis nekustīgs un teju vai miris. Taču policisti nezaudēja modrību, paņēma viņu rīcībā esošo nazi un sagrieza pavadu, atbrīvodams sunīti. Dzīvnieciņš vēlāk gulējis uz zemes bez dzīvības pazīmēm.

Lai atvieglotu suņa elpošanu, policists Hamonds noņēma ap dzīvnieka kaklu esošo pavadu un masēja suni, lai mīlulis atgūtu dzīvības pazīmes. Pavisam drīz tas notika, suņuks lēnām atguvās un sāka reaģēt, līdz visbeidzot spēja pats piecelties kājās. Policisti suņuku arī padzirdījuši, lai mīlulis spētu atgūties un atveldzēties.

"Nav nekādu šaubu, ka seržanta Legleitera un policista Hamonda ātrā rīcība uzglāba suņa dzīvību," par policijas darbinieku apsveicamo rīcību vēsta Arkanzasas pilsētas policijas departamenta ievietotā informācija "Facebook".

Tiesa, ne visiem "Facebook" lietotājiem šis gadījums šķiet ticams, jo daži raksta, ka gadījums ir safabricēts un ka tā vietā, lai suņukam palīdzētu, policisti izvēlējušies notikumu fotografēt. Policijas pārstāvji gan norāda, ka fotogrāfijas iegūtas no kamerām, kas ir piestiprinātas darbinieku uniformām un kas tobrīd bijušas ieslēgtas, līdz ar to pēc tam policisti varēja iegūt fotogrāfijas.

"Facebook" lietotāji arī aktīvi jautā, vai suņa saimnieki ir sodīti, taču policijas pārstāvji vērš uzmanību uz to, ka nekādus faktus nevar atklāt. Atbildīgajām personām ir nodota visa informācija, pēc kuras apstrādes tiks lemts, vai pret suņa saimniekiem jāizvirza apsūdzības. Polcijas pārstāvji vēsta, ka aprakstījuši šo gadījumu un to publicējuši tāpēc, lai Arkanzasas pilsētas iedzīvotāji redzētu policijas darbu un to, ka policija glābj ne tikai cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!