Novērošanas kameras mūsdienās izmanto ne tikai lielveikali un bankas. Par tām sākuši interesēties arī cilvēki, kuriem darba dēļ uz laiku nākas atstāt savu mīluli mājās vienu pašu. Ne viens vien video liecina, ka dzīvnieciņu darbības mēdz būt gana pārsteidzošas. Vai novērošanas kamera mūsdienās ir nepieciešama? Par to stāstīts raidījumā "Ķepa uz sirds".

Artūrs Lindenbergs un Dzintra Paupe ir visai aizņemti savos ikdienas darbos, tāpēc ne vienmēr zina, ar ko nodarbojas viņu mājās atstātie četrkājainie draugi. Dastera saimniece Dzintra kameru vēlējās izmēģināt savas ziņkārības dēļ. "Bija interesanti uzzināt, ko viņš pa dienu viens pats mājās dara, kā uzvedas, cik ātri sajūt, ka mēs atgriežamies mājās," pastāsta Dzintra. Lai arī sākumā šķitis, ka mīlulis mājās uzvedas mierīgi un paklausīgi, Dastera saimniece kameras ierakstā ieraudzījusi patieso ainu - no atkritumu tvertnes tika izvilkti priekšmeti. Dzintra saka, ka viņas klātbūtnē suns neko tādu nedara. Tiklīdz viņa ir ārā no mājas, tvertnes saturs tiek izvilkts uz grīdas un pat apēsts.

Bija interesanti uzzināt, ko viņš pa dienu viens pats mājās dara, kā uzvedas, cik ātri sajūt, ka mēs atgriežamies mājās.
Dzintra Paupe
Arī Vesthailendas balto terjeru saimnieks Artūrs vēlējās uzzināt, vai viņa mīluļiem ir sava slepenā dzīve vienatnē. Viņa uzstādītajai kamerai ir kustības sensors, kas nozīmē – tiklīdz istabā manāma kustība, kamera uzsāk ierakstu. Artūrs nenoliedz, ka bieži vien kamerā redzētais licis pasmaidīt. "To nevar izstāstīt vārdiem, tas vienkārši ir jāredz. Bija pāris momenti, kurus mēs esam saglabājuši un par kuriem var vēl tagad pasmaidīt un pasmieties," vērtīgos ierakstus raksturo Artūrs. Tie arī palīdzējuši četru suņu saimniekam saprast, kas jāmaina darbā ar suņiem, lai mīluļi radītu pēc iespējas mazāku jucekli.

Abi suņu saimnieki ar kameras palīdzību novērojuši ko līdzīgu, proti, mīluļi jau laikus sajūt saimnieka tuvošanos un dodas pie durvīm viņus sagaidīt. Arī Artūrs apstiprina viņa ģimenē izteikto teoriju, ka suņi jau iepriekš jūt saimnieka pārnākšanu mājās. Ar kameru to izdevies vēlreiz pierādīt. "Aptuveni piecas minūtes pirms mūsu ierašanās visas godīgi sēdēja pie durvīm un tiešām sagaidīja mūs," saka balto suņuku saimnieks.

To nevar izstāstīt vārdiem, tas vienkārši ir jāredz. Bija pāris momenti, kurus mēs esam saglabājuši un par kuriem var vēl tagad pasmaidīt un pasmieties.
Artūrs Lindenbergs
Savukārt Dasters savus saimniekus mājās sveic ar čību pienešanu. Turklāt viņa saimniece Dzintra arī redz, ka suns atrodas pie loga un vēro, kā saimnieki pārnāk mājās.

Kaut arī šādas kameras iegāde nav neatņemama lieta mājoklī, tā pilda gan drošības, gan arī izklaides funkciju. Dzintra stāsta, ka kamera palīdz noskaidrot, vai mājās kāds nav bijis, vienlaikus nenoliedzot: "Jā, interesanti paskatīties, ko tavs dzīvnieks mājās dara."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!