Foto: AP/Scanpix
Politiskās cīņas mūsdienās novērojamas daudzviet pasaulē, un tajās, kā šķiet, iesaistās arī četrkājainie draugi. 1. augustā novērots kautiņš starp britu slavenākajiem kaķiem – Ārlietu ministrijas Palmerstonu un Lielbritānijas premjerministres rezidencē Dauningstrītā 10 mītošo Leriju, vēsta "Telegraph".

Kāds no vietējiem preses pārstāvjiem, fotogrāfs Stīvs Beks, kas tobrīd atradies Dauningstrītā 10, novērojis, ka abi dzīvnieki šņākuši viens uz otru un izlaiduši nagus. Turklāt tā nebūt nav pirmā reize, kad abi runči saķērušies, jo arī iepriekš līdzīgi cīniņi novēroti. Tiesa, šoreiz Palmerstons savainojis ausi, bet Lerijam noplēsta kaklasiksna.

Beks stāsta, ka vispirms kaķi viens uz otru šņāca, taču apkārt esošie mediju pārstāvji, kuri seko līdzi aktuālajām norisēm valdībā, neesot aizdomājušies, ka kaķi sāks kauties. "Nākamais, ko mēs dzirdējām, bija neciešamā kliegšana. Mēs pagriezāmies un pie mājas ar 11. numuru viņi burtiski plēsa viens otram kažoku. Palmerstona auss ir cietusi, bet Lerijs pazaudēja kaklasiksnu." Fotogrāfs centies kaķus izšķirt, taču viens no kaķiem ieskrāpējis viņam kājā. Lai arī to sedza garas bikses, nagi bija tik asi un spēcīgi, ka kāja cieta pat cauri audumam.

Pat kaķu izšķiršana neesot dzīvniekus apstādinājusi, un abi runči atkal sākuši kauties, līdz beidzot bija noguruši. Beks uztraucas, ka kaķi sakausies līdz nāvei. "Tas sākās kā sabiedrisko attiecību triks, bet nu jau ir aizgājis par tālu. Un neviens neliekas ne zinis! Tas notiek zem Terēzas Mejas loga," sašutis ir fotogrāfs.

Britu kaķu lietā jau iesaistījusies vietējā dzīvnieku biedrība, skaidrojot, ka kaķi valda pār savu teritoriju, bet, tā kā premjerministra rezidence un Ārlietu ministrija atrodas teju blakus, arī kaķu teritorijas var pārklāties. Mīluļu saķeršanās un konflikti gan esot dabiska parādība, jo tā notiek arī savvaļā, medībās un savstarpējā saziņā.

Kaķiem gan vajadzētu ļaut brīvi pārvietoties, nenonākot saskarē vienam ar otru. Taču zināms, ka iepriekš kaķi ar mājām pat apmainījušies, un brīžiem Lerijs ieklīda ministrijas ēkā, bet Palmerstons Dauningstrītas 10. namā.

Jau vēstījām, ka Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons, amatu pametot, kaķi Leriju sev līdzi neņēma, bet gan atstāja jaunajai premjerministrei Terēzai Mejai. Lerijs rezidencē dzīvo jau kopš 2011. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!